Repasované stroje aneb bude vám použitý notebook stačit?

Repasované stroje aneb bude vám použitý notebook stačit?

Spousta lidí se na repasované notebooky a počítače dívá jako na bazarové zboží, které poslouží spíš uživatelům shánějícím hračku na brouzdání po internetu. Skutečnost je ale jiná a repasované stroje jsou mnohdy výkonnější než počítače, jež si lidé pořizují jako nové. Za stejnou cenu prostě dostanete mnohem lepší parametry.

Repasované notebooky jsou vhodné pro mladé studenty, náročné uživatele, zaměstnance, rodiče, prarodiče, prostě a jednoduše pro všechny. Prarodičům koupíte laptop se základní výbavou do deseti tisíc korun, sobě ještě přidáte a dostanete stroj, který v době uvedení na trh stál třeba 40 000 Kč. Pořád nevěříte, že to takhle může fungovat? Pojďte se podívat na největší omyly ohledně repasů.

Co rozhodně není pravda o repasovaných noteboocích

Jsou zastaralé. Tak to je největší omyl. Vezměte si, že máte rozpočet 15 000 korun. Co byste za ně pořídili, kdybyste chtěli nový stroj? Pravděpodobně nějaký průměrný, spíš podprůměrný notebook, který by zastaral za dva roky. Pokud investujete stejnou částku do repasovaného stroje, získáte špičkový model, jenž nezestárne ještě několik let.

Nic nevydrží. Prémiové modely se vyrábí z tvrzeného plastu, oceli, hořčíku a dalších spolehlivých materiálů, takže toho vydrží opravdu hodně. Mívají také důkladné chlazení, díky čemuž netrpí komponenty.

Už se na ně nedají sehnat náhradní díly. Spíše naopak. Jelikož se jedná o špičkové modely s dobrou podporou, náhradní díly se na ně shání velmi snadno.

Nejsou plně funkční. Notebooky jsou obvykle vykupovány například z firem, které mění stroje každých pár let, aniž by jim cokoliv bylo. Nikdo by si nedovolil prodat vám nefunkční laptop.

Nejlepší bude prozkoumat nabídku

Abychom si tedy odpověděli na úvodní otázku. Stačil by vám repasovaný notebook, nebo ne? Odpověď není snadná. Možná máte své důvody pro koupi nového, líbí se vám nějaký aktuální model, potřebujete něco, co ty starší nemají. Nejlépe získáte odpověď, pokud se podíváte třeba na MUJnotebook.com nebo na jiný e-shop s repasovanými notebooky.

Článek Repasované stroje aneb bude vám použitý notebook stačit? byl publikován 4. listopadu 2017 v 22.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...