Poradíme, jak ušetřit při tisku

Poradíme, jak ušetřit při tisku

Moderní doba přeje nejnovějším technologiím a přenášení dat přes internet. I přesto je však nezbytné vlastnit tiskárnu a mít ji po ruce ve firmě. Náklady na tisk se při nesprávném plánování mohou vyšplhat zbytečně vysoko. Výhodou je, že se dají poměrně jednoduchým způsobem snížit a v zásadě si vystačíte s několika málo radami. Jaké to jsou? To vám poradíme v tomto článku.

Jak na efektivní správu tiskových zařízení

Prvním krokem je výběr vhodné tiskárny. Záleží na tom, co konkrétně potřebujete. Na základě těchto bodů se rozhodnete, jestli raději pořídíte laserovou, nebo inkoustovou. Navíc v dnešní době existuje celá řada multifunkčních zařízení, která spojují tiskárnu, skener a kopírku v jednom. Vyhnete se tak pořizování několika dalších strojů, které by zbytečně zabíraly místo. Při výběru konkrétního modelu tiskáren si dopředu zjistěte, jak je to s dostupností náplní a jaké jsou náklady na tisk jedné strany.

Chytrý nákup náplní

Spotřebním materiálem nutným pro tisk jsou samozřejmě tonery do tiskáren. Jsou dostupné v různých variantách a kvalitě. V rámci chytrého nákupu je dobré se poohlédnout po alternativních možnostech v nabídce kompatibilních a originálních tonerů. Značkové inkoustové kazety přímo od výrobce určené pro konkrétní tiskárnu bývají často poměrně drahé a značně zvyšují celkové náklady na provoz. Oproti tomu vhodně zvolené kompatibilní náplně poskytnou dostatečnou kvalitu za často výrazně nižší cenu. Nabídku tonerů do tiskáren najdete například v tomto e-shopu, kde si snadno uděláte představu o tom, kolik můžete ušetřit.

Hledejte další možnosti pro snížení nákladů

Pořádně se rozmyslete, jestli na daném místě budete potřebovat barevnou tiskárnu, nebo jestli si vystačíte pouze s černobílou. Snažte se co nejvíce aplikovat oboustranný tisk. Pro pravidelnou výměnu náplní hledejte ty nejlepší nabídky. Řada tonerů se dá nakoupit přímo v kamenných obchodech, ale větší výběr a lepší ceny získáte na internetovém obchodě s náplněmi do tiskáren. Pokud navíc budete chytře objednávat všechny potřebné varianty pro co nejvíce strojů, získáte poštovné zdarma a nemusíte se nikde zdržovat sháněním po obchodech.

Článek Poradíme, jak ušetřit při tisku byl publikován 8. prosince 2017 v 17.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...