Re(d)akční Okénko - leden 2018

Sponzorované odkazy

Re(d)akční Okénko - leden 2018

Vážení čtenáři,

pro mě osobně je to jen těžko uvěřitelná věc, ale je tomu skutečně tak. Magazín SWMag rokem 2018 vstupuje do jedenáctého roku své existence. Jedenáct – to už je slušný věk, zejména pro softwarový magazín. Během takto dlouhé doby se na českém internetu vystřídala celá řada webů obdobného zaměření. Některé z nich jsou stále aktivní, ale spousta jich zmizela v propadlišti dějin a jejich pozůstatky jsou případným čtenářům či spíše archeologům dostupné pouze prostřednictvím různých stránek, umožňujících navštívit již neexistující webové adresy. O to více mě těší, že mohu říct, že SWMag a nakonec i jeho menší bratříček HerniMag si dokáží již delší čas držet určitou podobu, kterou se nám v posledních měsících minulého roku podařilo ještě více stabilizovat.

Vzhledem k tomu, jaké výročí tento rok slavíme, tak vás jistě nepřekvapí, že jsme se rozhodli pro nasazení několika změn, díky nimž pro vás naše články budou, alespoň doufám, čtivější a přínosnější.

Tou první je zavedení zbrusu nové rubriky, jejíž první část právě čtete. Na začátku každého měsíce se v něm ohlédneme za tím, co nás potkalo v minulých týdnech a také vám jemně naznačíme, na co se vlastně můžete v nadcházejícím období na našich magazínech těšit. Další novinky jsou na první pohled spíše kosmetického rázu, ale to neznamená, že by nebyly důležité. V recenzích vám tak například nově budeme doporučovat alternativní řešení pro případy, že by vám recenzovaný software či hra z nějakého důvodu nesedla. Těšit se můžete také na vyšší množství rozhovorů se zajímavými osobnostmi, než tomu bylo v minulosti a soutěže o zajímavé ceny pak již představují jen pomyslnou třešničku na dortu.

Novinek samozřejmě bude ještě více, ale snad chápete, že je nemohu všechny prozradit najednou.

Co se týče měsíce ledna, tak ten je vždy typický tím, že je poměrně skoupý na četnost nějakých zajímavých odhalení, o nichž by se dalo psát. I tak vás nicméně tento měsíc čekají na obou našich magazínech z mého pohledu velmi zajímavé texty. Těšit se můžete na povídání o nové generaci procesorů AMD, další část seriálu o rozšiřujících prvních pro prohlížeč Firefox či zajímavý rozhovor s Janem Grycem, jedním z nejzkušenějších lidí v Česku, zabývajících se editací videa. Ani na našem herním magazínu nezůstaneme pozadu. Kromě obligátního ohlédnutí za uplynulým rokem přineseme také recenzi zajímavé střílečky Soldiers of Universe a podíváme se i na rozšíření pro populární American Truck Simulator.

Jak vidíte, máme toho pro vás v zásobě skutečně mnoho, tak si ten leden užijte.

Jaroslav Choun

šéfredaktor

Otázka měsíce

Dáváte si předsevzetí do nového roku?

Ondřej Dostál: Ne tak úplně. Konec starého roku a začátek nového beru spíše jako ideální dobu pro rekapitulaci různých zásadních událostí, které se za těch dvanáct měsíců staly. Zároveň se ohlédnu, které chvilky mě potěšily a které naopak zklamaly. A to platí i pro odehrané tituly a dění nejenom v herním průmyslu. Ale že bych si dával konkrétní předsevzetí stylu – už tolik nebudu požívat zlatavý mok, nebo od druhého ledna vlítnu do posilovny? Inu, to není příliš můj šálek kávy, ale u mnoha lidí to funguje – takže proti gustu žádný dišputát.

Jiří Hájek: Nedávám si vyloženě novoroční předsevzetí, ale snažím se v průběhu roku pravidelně motivovat a kladu si cíle, které chci plnit (krátkodobé, střednědobé i dlouhodobé).

Jaroslav Choun: Jedním slovem: Ne. Samozřejmě v minulosti několik pokusů proběhlo, ale příliš dlouho se neudržely. Přestat kouřit? Fiasko. Začít cvičit? Ale nechte toho, prosím vás. Dnes jsem již ve fázi, kdy si předsevzetí sám od sebe rozhodně nedávám a naopak obdivuji lidi, kteří jsou ochotní se kvůli nim třeba i trápit.

Daniel Voňka: Nepatřím k lidem, kteří si dávají na Nový rok předsevzetí, která pak stejně nesplní. Jelikož nechci klamat sebe ani okolí, dá se říci, že mým předsevzetím je, nedávat si žádné předsevzetí.

Článek Re(d)akční Okénko - leden 2018 byl publikován 1. ledna 2018 v 00.00 v rubrice Rozhovory. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...