Webhosting - Jak vybrat ten správný

Sponzorované odkazy

Webhosting - Jak vybrat ten správný

V dnešní době se pořízení jakéhokoliv typu webových stránek stalo pro všechny uživatele internetu naprosto jednoduchou záležitostí. Stačí Vám pár kliků a máte za pár stovek měsíčně hotovo. Jenže samotné založení webových stránek sebou nese i nutnou povinnost – tzv. webhosting, jeho krátké shrnutí a srovnání těch nejpopulárnějších služeb Vám přinášíme v tomto článku.

Co je webhosting?

Abychom mohli začít srovnávat, musíme nejprve přesně definovat, co to vlastně je. Webhosting by se dal označit jako pronájem webového prostoru na cizím serveru, což znamená, že každý uživatel nemusí mít vlastní server, na kterém webové stránky poběží.

Taktéž se dělí na dva různé typy:

  • placený webhosting
  • neplacený webhosting (freehosting)

Placený webhosting ani není třeba nijak popisovat, zkrátka poskytovateli platíte za jeho pronájem od pár korun až po tisíce za měsíc.

Freehosting už má z názvu také naznačující funkci. Je zdarma, ale to sebou přináší i svá negativa. Nízká technická podpora, nespolehlivá funkčnost a povinné reklamy na Vašem webu.

Co všechno nabízí

Níže se tedy dostaneme k jádru článku a sice představení 5 nejpopulárnějších služeb, které Vám placený webhosting vlastně nabízí.

1. Samotný webhosting Asi příznačně nejpopulárnější ze všech je nabídka samotného webhostingu. Vy, jakožto klient, platíte v rámci balíčku měsíční,roční nebo dvouletý tarif, jehož součástí je i ta služba, kdy můžete mít webové stránky na placeném serveru.

2. Doména K samotnému webhostingu si můžete připlatit i za doménu. Přes jednoduchou tabulku si tak na místě můžete prověřit, jestli Vámi požadovaná doména je volná a kolik Vás bude měsíčně stát. Ty nejlevnější jsou s příponou .CZ, jejich cena roste v případě, že požadujete mezinárodní, například .EU

3. Server
Pokud máte větší firmu s velkým objemem dat, můžete si zakoupit i vlastní server. Ty však začínají na několika tisících.

4. Certifikát SSL Je nedílnou součástí další služby, kterou Vám webhosting nabízí. Ve zkratce se jedná o to, že díky tomuto prověřenému certifikátu získají Vaše webové stránky důvěryhodnost.

5. Parkhosting Poslední zajímavou službou je tzv. Parkhosting, kdy se jedná o rezervování domény zdarma v případě, že Vás přepadne velmi zajímavý nápad, ale jeho celková realizace Vás ještě čeká.

A kde vybírat?

Vybrat samotného poskytovatele může být rozhodující v několika faktorech. Jejich popularita, cena a služby, které v rámci balíčků nabízí. To se však u každého liší a abyste nemuseli u internetu trávit hodiny a hodiny hledáním, můžete využít odkaz na jeden z mnoha srovnávačů webhostingových fi­rem.

Článek Webhosting - Jak vybrat ten správný byl publikován 15. ledna 2018 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Klára Janstová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...