Proč mít logo na míru

Proč mít logo na míru

Schopnost odlišit se od konkurence je podstatná pro úspěšné podnikání. Důležité je tedy mít co nabídnout, ale také upoutat pozornost lidí a přimět je, aby si vás zapamatovali. K tomu výrazně přispěje logo na míru. Co je jeho podstatou a jak na něj?

Co je logo a proč je důležité?

Logo představuje grafickou značku firmy. Pomáhá s její identifikací a lidé si tak lépe tvoří povědomí o ní.

Může mít různé podoby a určitě by mu neměl chybět nápad. Snažte se o jeho co nejjednodušší ztvárnění. Ani s barvami to nepřehánějte. Příliš barev škodí. Samozřejmě záleží i na oboru vašeho podnikání. Jinak se bude prezentovat právní firma a jinak obchod s hračkami pro děti.

Jednoduché logo se snadno zapamatuje, a to je nejdůležitější. Počítejte s tím, že ho budete prezentovat na různých, i velmi malých, materiálech. Přitom by mělo zůstat stále čitelné. Proto si dejte pozor na malé detaily.

Kromě grafického znázornění mnohdy obsahuje také nějaký text. Někdy je tvořeno jen textem, ale i ten musí „nějak vypadat“.

Při jeho tvorbě se zamyslete nad tím, co má potenciálním zákazníkům sdělovat. Pokud už víte, jakou myšlenku chcete vyjádřit, položte si nejdříve otázku, jestli to není moc komplikované. Ještě lépe: Zeptejte se někoho jiného. Možná si myslíte, že máte skvělý nápad, ale lidmi by mohl zůstat nepochopený.

Logotyp není obvykle něčím, k čemu si sednete a za chvíli máte jasno. Často vzniká hodně dlouhou dobu. Nesnažte se jeho vznik uspěchat.

A kde ho „vzít“?

I vy chcete mít své vlastní logo na míru, ale netroufáte si na to? Celkově je lepší tento úkol svěřit odborníkovi majícímu zkušenosti s tvorbou log a grafikou obecně.
Že nevíte, koho za tímto účelem oslovit? Bojíte se, že u velkých agentur zaplatíte spoustu peněz? Najděte si grafika na webu Stovkomat. Jde o největší portál na mikroslužby v České republice.

Článek Proč mít logo na míru byl publikován 13. března 2018 v 20.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...