Čtečky knih do mobilních zařízení - Které jsou ty nejlepší?

Sponzorované odkazy

Čtečky knih do mobilních zařízení - Které jsou ty nejlepší?

V dnešním článku se zaměříme na již velmi populární čtečky knih. Pokud někdo z Vás cestuje MHD, určitě zaregistroval, jak spolucestující místo knih o 600 stranách drží v ruce jedno malé zařízení, kde je uloženo několik knih najednou. Ovšem pouze málo lidí tuší, že není nezbytně nutné zakupovat tuto elektronickou čtečku za několik tisíc korun, ale postačí si stáhnout aplikaci do telefonu nebo tabletu a co je nejdůležitější – jsou ZDARMA.

Aplikace IOS

Amazon Kindle Tato aplikace v poměru cena/výběr nabízí to nejlepší. Má jednu z největších databází. Aplikace umožňuje široké uživatelské nastavení, aby Vaše čtení bylo co nejpohodlnější.
Výhody: poměr cena/výběr
Nevýhody: proces nakupování, kdy je potřeba přepínat mezi aplikací a webovým prohlížečem

I Books Každý uživatel, který hledá aplikaci zdarma, by měl určitě volit tuto. Taktéž nabízí celkem zajímavé uživatelské nastavení, ovšem nemá tak širokou databázi.
Výhody: zdarma
Nevýhody: užší výběr

Nook Aplikace Nook přináší velký pokrok oproti předchozím verzím. Přináší také funkci vyhledávání slov v rámci knih, bohužel podobně jako u Amazon Kindle není možné nakupovat knihy přímo z aplikace.
Výhody: vyhledávání slov
Nevýhody: není možné nakupovat přímo z aplikace

Scribd Vyvážená aplikace pro vášnivé čtenáře. Naleznete zde jak známé, tak i neznámé autory. Za měsíční předplatné si tak můžete přečíst knih, kolik budete chtít. Navíc je možné stažení do Vašich Applewatch.
Výhody: paušální předplatné $8,99
Nevýhody: užší výběr známých autorů

Android

Moon+ Reader Pro Řadí se mezi nejlepší čtečky v dostupných aplikacích. Podporuje mnoho formátů a má široké uživatelské nastavení. Navíc za pouhých $4,99 si pořídíte předplatné, které například eliminuje reklamy.
Výhody: paušální předplatné $4,99
Nevýhody: nejsou známy

Bookari Free Ebook Reader Aplikace podporuje synchronizaci mezi ostatními zařízeními. Podporuje velkou řadu formátů, ovšem uživatelské nastavení není tak široké, jak bychom čekali. Placená verze stojí $5,49, což také není moc.
Výhody: synchronizace mezi jiným zařízením
Nevýhody: menší možnost uživatelského nastavení

Aldiko Book Reader Jedna ze starších, osvědčených aplikací s jednodušším provedením pro všechny uživatele. Podporuje většinu formátů. Placená verze bez reklam stojí $4,99, ovšem nenabízí nic navíc, oproti FREE verzi, tudíž se nákup určitě nevyplatí.
Výhody: jednoduché ovládání
Nevýhody: zastaralé

Amazon Kindle Stejně jako pro Apple, tak i pro Android je možné stáhnout aplikaci Amazon Kindle. Jedná o jednu z nejrozšířenějších aplikací mezi uživateli. Kromě toho má aplikace mnoho funkcí pro čtení, synchronizaci mezi zařízeními a dokonce i velkou sbírku bezplatných knih.
Výhody: zdarma
Nevýhody: mnoho reklam

Aplikací pro obě zařízení je opravdu velké množství, ovšem výše uvedené považujeme za ty nejpopulárnější a nejlépe hodnocené.

Článek Čtečky knih do mobilních zařízení - Které jsou ty nejlepší? byl publikován 26. března 2018 v 05.00 v rubrice Internet a Programy. Autorem článku je Klára Janstová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...