Přišli jste o důležitá data? Možná ještě není vše ztraceno!

Přišli jste o důležitá data? Možná ještě není vše ztraceno!

Záchrana, případně obnova dat je téma, které se může dotknout každého z nás. V digitální formě uchováváme informace obrovské hodnoty, ať už jde o soubory pracovní, nebo třeba o fotografie, v nichž máme uloženo posledních deset let života. Poradíme vám, jak zajistit, abyste o ně zbytečně nepřišli.

Zálohovat, zálohovat, zálohovat

Nelze dostatečně zdůraznit, že mnohem lepší než plakat nad pokaženým diskem, je problémům zavčas předcházet. Data, která jsou pro vás životně důležitá, jednoduše nelze mít uložená pouze na jednom místě. Kromě interní paměti vašeho počítače využijte také externích disků, nebo ještě lépe: pořiďte si bezpečné cloudové úložiště. Online datová úložiště jsou ideálním řešením pro jednotlivce i firmy, jednak proto, že data nejsou závislá na životnosti vašeho HW či SW, jednak kvůli jejich snadné dostupnosti. Protože se k nim dostanete odkudkoliv a z jakéhokoliv zařízení, máte-li připojení k internetu, nebude už třeba zdlouhavého kopírování.

Přišel jsem o všechno! Co teď?

Pokud vám dosloužil HD, mobilní telefon či externí disk, aniž jste si zavčas udělali kopii, nezbývá než se spolehnout na odborníky, kteří se zabývají záchranou dat. Ve většině případů alespoň část souborů zachránit či obnovit lze, jedná se ovšem o technologicky náročný proces, s nímž si laik neporadí, ani k němu nemá potřebné vybavení. Podílí se na něm nékolik odborníků s různými schopnostmi za použití speciálních nástrojů a softwaru na záchranu dat. Došlo-li k mechanickému poškození, například po kontaktu s vodou, citlivá úložná média je třeba otevřít v bezprachové komoře. Zde se provede demontáž a sejmutí obsahu poškozeného datového média, který se přenese na pracovní disk. Následuje hloubková analýza a postupná konsolidace fragmentů souborů do původních datových celků. V závěru se provádí obnova struktury adresářů na softwarové úrovni.

Na koho se tedy obrátit?

Protože je obnova dat tak náročná, musíte počítat s tím, že vás bude něco stát. Nejen z tohoto důvodu lze doporučit mladou, progresivní firmu DataFlex, která své zákazníky nenechá zaplatit nic navíc. Vstupní analýzu HW provede zdarma a poté klientovi připraví cenovou nabídku vzhledem k předpokládané náročnosti. Během procesu obnovy s vámi budou odborníci jednotlivé fáze postupu dále konzultovat. Šťastně zachráněná data obdržíte na úložném médiu dle vaší volby.

Článek Přišli jste o důležitá data? Možná ještě není vše ztraceno! byl publikován 8. srpna 2018 v 22.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...