Samsung Galaxy Note9 – Cesta směrem kupředu

Sponzorované odkazy

Samsung Galaxy Note9 – Cesta směrem kupředu

Mobilní telefony se stále vyvíjejí, stejně jako všechny ostatní technologie. Často mě napadá otázka, jestli toho u mobilních telefonů není až příliš, každý rok od každé značky vychází několik nových modelů. V tomto článku se podíváme na velikána od Samsungu. V době kdy čtete tyto řádky, tak je nejspíše již v prodeji. V článku se podíváme hlavně na to, jestli stojí do takového telefonu investovat nejméně 26 000 Kč a zda je tolik rozdílný od svého předchůdce.

Menší, větší stále lepší

Nejdříve byl trend mobilní telefony zmenšovat, před pár lety se tato móda kvůli chytrým mobilním telefonům změnil a opět v kapsách či kabelkách taháme velké telefony, které do jisté míry nahrazují notebooky a netbooky. Zrovna série Note je taková mobilní kancelář v jednom zařízení a tento model si získává čím dál větší popularitu. Na první pohled rozdíl mezi Note8 a Note9 není vůbec patrný, rozměrově je o něco menší a širší, ale jedná se pouze o milimetry.

Takhle vypadá naprosto fenomenálněTakhle vypadá naprosto fenomenálně

Změnilo se také rozložení, hlavně co se týče senzoru na otisk prstu, který je již nasměřován pod duální fotoaparát a ne nešťastně vedle, jako tomu bylo u Note8 a S8. Odemknout telefon můžete i senzorem obličeje s duhovkami, což v této kombinaci funguje rychle a svižně.

S Pen je malý kouzelník

Ve zkratce Note9 nabízí vše co nenovější vlajková loď Samsugu a to Galaxy S9, včetně stejně kvalitního fotoaparátu a funkcí. Spíše se budeme bavit o přidaných hodnotách, které dělají Note9 perfektním nástrojem pro rozšířenou zábavu a hlavně pro práci. Největší kouzlem je S Pen, jenž už není jako dřívější klasický stylus, telefon dokáže rozpoznat doteky v 4 096 úrovní přítlaku, což hodně zaregistrujete třeba v malování, které je na Note9 velice zábavnou záležitostí, pokud tedy tomuto koníčku či zálibě hodujete.

Toto označení nemá jen takToto označení nemá jen tak

Dále S Pen funguje, jako dálkový ovladač, s kterým můžete ovládat fotoaparát, listovat obrázky, nebo přepínat skladby. Tato funkce ale funguje převážně jen v originálních aplikacích. S Pen je taktéž voděodolný a nabíjí se pouze 40 sekund a vydrží po těchto 40 sekundách v zařízení až 30 minut bezproblémové práce. Parádní je i na hraní her, díky němu máte daleko minimalističtější ovládání a cit ve hrách, kde je to potřeba.

Kapesní počítač

Stejně jako předchůdce můžete Note9 napojit přímo na monitor, ale nyní vše lze propojit levnější variantou a to klasickým kabelem místo dokovací stanice. Tuto funkci využijí lidé, kteří potřebují počítač pouze výjimečně a Note9 jim ho dokáže poskytnout. Z obrazovky telefonu se pak může jednoduše stát myš, či klávesnice.

Design netřeba měnitDesign netřeba měnit

Společně s S Pen je funkce výborná třeba na prezentace, kdy jednotlivé obrazovky přepínáte na dálku a velmi vysoký výkon Note9 vše zvládne hezky plynule a v pěkném rozlišení. Otázkou je opravdu jen cena. Přeci jen 26 000 za 128 GB verzi nebo 32 000 za 512 GB, což už je cena herního nadupaného počítače.

Technické parametry

Úhlopříčka narostla na 6,4" se špičkovým AMOLED displejem s rozlišením 2 960 × 1 440 s 514 ppi Můžete se těšit na nejnovějším 8jádrovým procesorem Exynos 9810, taktovaný na 2,7 GHz pro cluster čtyř jader Mongoose M3 a 1,8 GHz pro úspornou čtveřici s architekturou Cortex-A55. Evropskou verzi pak doplňuje grafika Mali-G72 MP18 s 8 GB RAM. Výdrž baterie vzrostla na 4 000 mAh a fotoaparát je stejný jako u S9, takže bez jakékoliv výhrady.

Výhody:

  • S Pen je neocenitelný společník
  • K monitoru lze připojit již pouze kabelem
  • Parádní fotoaparát s kamerou
  • Neskutečný výkon v mobilním telefonu
  • Nádherný Amoled displej

Nevýhody:

  • Vysoká cena
  • Design se od předchůdce nezměnil, i když to není potřeba

Článek Samsung Galaxy Note9 – Cesta směrem kupředu byl publikován 3. září 2018 v 05.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Matěj Pejsar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...