Wikipedia bude mít nový design

Tagy:  wikipedia, encyklopedie, free encyklopedie, online encyklopedie, wikipedie, design, vzhled

Open encyklopedia Wikipedia dostane brzy nový vzhled. První změna má přijít 5. dubna, kdy se změní design služby Wikimedia Commons, následně bude „nová“ Wikipedia v anglické verzi no a nakonec přijdou na řadu Wikipedie z ostatních zemí.

Nový vzhled má název Vector a změny mají přijít hlavně v ohraničení obsahu. Vše bude mít o něco „jednolitější“ podobu. Pro běžného uživatele se stane největší změnou posunutí tlačítka pro vyhledávání, to bude nyní v pravém horním rohu.

Zlepšit by se mělo rozhraní pro vkládání článků, hlavně bude jednodušší přidávání tabulek, grafů a odkazů. Navíc všechny články budou dostupné jako PDF soubory a kdokoliv si je může stáhnout a použít, třeba jako studijní materiál. Velice mírnou změnou projde i logo projektu.

Pokud se vám nový design nebude líbit nemusíte zoufat, k dispozici bude tlačítko pro přepnutí starého vzhledu. Jak bude Wikipedia od dubna vypadat si můžete vyzkoušet na kterémkoliv článku, pokud použijete do odkazu parametr useskin=vector.

Zdroj: Blog.wikimedi­a.org

Novinka Wikipedia bude mít nový design byla publikován 29. března 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...