Vyhledávání v Googlu bude brát větší důraz na rychlost

Tagy:  google, vyhledávání, rychlost, parametry, relevance, vyhledávače, vyhledávač

Určitě jste to už někdy zažili. Potřebujete v Googlu najít nějaký výraz a tlačí vás čas, nebo prostě jen nechcete čekat a tak kliknete hned na první nabídnutý odkaz. Jako schválně však pohyb na stránce trvá velice dlouho a načítání taky nepospíchá. Právě takových zkušeností by už lidé měli mít méně, Google totiž zavádí nový parametr ve vyhledávání.

Nejde sice o nějakou funkci, kterou by mohl uživatel nějak upravovat, ale určitě tato novinka pomůže. Jde v podstatě o to, že ty stránky, které jsou rychlejší než jiné budou umístěny v žebříčku vyhledávání na vyšších místech. Ne, nemusíte se bát, že pak sice půjde vše rychle ale nenajdete to co hledáte, Google prý má technologii na to, aby vyhledávání zůstalo kvalitní, ale zohledňovalo i pohodlí vyhledávajícího. Důležitější je samozřejmě relevance než rychlost.

Novinka zatím funguje jen na Google.com, nicméně by se měla ale začít projevovat v blízké době i na lokalizovaném vyhledávání.

Zdroj: Googlewebmaster­central.blogspot­.com

Novinka Vyhledávání v Googlu bude brát větší důraz na rychlost byla publikován 12. dubna 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...