46% nainstalovaných OS Windows 7 je v 64 bitové verzi, oproti Windows Vista nárůst o 35%

Tagy:  windows, microsoft, microsoft windows, windows 7, windows vista, operační systém, operační systémy

64 bitová verze operačního systému Windows 7 od Micorosftu zabírá 46% nainstalovaných systémů. Oproti Windows Vista, kde byl 64 bitový systém pouze na 11% počítačů je to obrovský pokrok.

I když si Microsoft oceňuje velký nástup 64 bitové varianty systému, uživatelé se zřejmě smířili s tím, že má 64 bitová varianta i své nevýhody. Jde hlavně o podporu, tedy spíše nepodporu programů, často i důležitých utilit nebo kancelářských balíků. Na druhou stranu znamenalo pro Microsoft představení operačního systému Windows 7 významný finanční efekt.

Microsoft logo

Microsoft logo

I když byly do vývoje investovány nemalé finanční prostředky, Windows 7 si našel své zákazníky. Jde o to, že znamenal výrazný podnět pro firmy i pro jednotlivce, kteří používali starší Windows XP, ale z nějakých důvodů nechtěli přecházet na minulé Windows Vista.

Podle různých odborných dohadů se očekává, že by 64 bitová verze mohla zanedlouho překonat 32 bitovou verzi a stát se tak dominantním systémem. Dle průzkumů si stále největší podíl uživatelů drží Windows XP.

Zdroj: Fudzilla.com

Novinka 46% nainstalovaných OS Windows 7 je v 64 bitové verzi, oproti Windows Vista nárůst o 35% byla publikován 17. července 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...