Aktualizace pro NOD 32 byly chybné, padal po nich Windows

Tagy:  eset, antivirus, bezpečnost, antivir, nod 32, aktualizace, definice, aktualizace virových definic, problém, oprava, chyba

Pokud jste si ve čtvrtek stáhli nové aktualizace virových definic pro oblíbený antivirový program NOD 32, zřejmě vás čekalo nepěkné překvapení. V aktualizacích je totiž chyba a jejich použití způsobuje „padání“ operačního systému.

Chyba se nejvíce projevovala u operačních systémů Windows XP a u systémů Windows pro servery. Aktualizace způsobovala nejen pády, ale i třeba problémy při přihlašování do systému, nebo přestávali reagovat některé spuštěné procesy. Občas se dokonce objevila i nefunkčnost internetového připojení.

http://www.eset.cz/aktualizace

Eset na stránkách zveřejnil základní postup při řešení problému. „Špatné“ aktualizace mají číslo 5417 a 5418. Nejjednodušší řešení je aktualizace na definici 5419, což funguje zhruba v 90% případů. Pokud nepomůže nainstalování nové aktualizace, doporučuje ESET provést reinstalaci, tedy odinstalování a opětovné nainstalování programu NOD 32.

ESET navíc vložil na své stránky nástroj eset_update_fix­.exe, který můžete „preventivně“ použít před nainstalováním aktualizace 5419, popřípadě ho můžete použít, pokud popisované problémy trvají i po nainstalování aktualizace 5419.

Zdroj: Eset.cz

Novinka Aktualizace pro NOD 32 byly chybné, padal po nich Windows byla publikován 4. září 2010 v 15.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...