Jabbim bude za peníze, zaplatíte 190 Kč za rok

Tagy:  jabbim, jabber, icq, komunikace, im, messenger, zprávy, posílání zpráv, chat, seznámení, poplatek

V poslední době o něm nebylo příliš slyšet, stále však existuje a nyní se o něm opět mluví. Řeč je o serveru Jabbim, který bude nově zpoplatněn částkou 190 Kč za rok. Zakladatele a správce serveru k tomu vede především finanční aspekt, tři servery, které jsou aktuálně provozovány jsou totiž nevýdělečné, takže z nich neplyne žádný zisk. Jediné, co situaci trochu vylepšuje jsou VIP uživatelé, kteří ovšem svými poplatky zaplatí pouze hosting a hardware.

Už se dokonce ví, jak a co bude zpoplatňováno. Bezplatná zůstane pouze a jen obyčejná textová komunikace, jakékoliv služby „nad rámec standardu“ už si bude muset uživatel zaplatit, buďto částkou 190 Kč za rok, jak bylo uvedeno na začátku článku, nebo sto korunou za půl rok. Sám Jan Pinkas, který se o provoz Jabber serveru stará připouští, že mnoho lidí, kteří zatím Jabbim využívali zřejmě odejdou ke konkurenci, která se zde rýsuje například v podobě světoznámého ICQ. Navíc je připraven systém provizí, pokud doporučíte Jabbim některému vašemu kamarádovi a on ho začne využívat a zaplatí roční paušál, bude snížen váš poplatek.

Jabbim.cz navíc teď plánuje spustit nový e-shop, ve kterém se budou prodávat hlavně reklamní předměty s různými podobami využití.

Zdroj: Pinky.posterou­s.com

Novinka Jabbim bude za peníze, zaplatíte 190 Kč za rok byla publikován 20. září 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...