Wikipedie neprosí o peníze na provoz, ona žebrá

Tagy:  wikipedie, sbírka peněz, Jimmy Walles

Vzpomínáte, jak ještě nedávno byla na Wikipedii fotka jejího zakladatele Jimmyho Wallese s prosbou o peněžní příspěvek? Ze smutného zakladatele se přešlo na odpudivý žlutý pruh přes celou horní část stránky, kde je napsaná prosba o vaší dotaci. Samotná zpráva se podobá prosbám o pomoc dětem v Africe. Wikipedie je nezisková organizace a takovou chce i zůstat, proto nikdy na jejich stránkách neuvidíme reklamu. To je sice pěkné, ale možná by to mělo větší úroveň než jejich momentální metoda.

Nesmíme, ale zapomenout, že „Wiki“ je velmi hojně využívaná encyklopedie a spoustě studentům pomáhá dostat se skrze studium. Také se snaží zachovat jistou objektivitu. To a další důvody vás mohou vést k nějakému tomu příspěvku. Wikipedie vypadá zoufale, ale opravdu chceme internet bez ní? Takže abych to shrnul: Wikipedie je zdarma, pokud chcete, aby to tak zůstalo, přispějte.

Zdroj: www.wikipedie.cz

Novinka Wikipedie neprosí o peníze na provoz, ona žebrá byla publikován 16. listopadu 2012 v 19.00. Autorem novinky je Patrik Šoma. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...