Vývoj 64bitovové Mozilly Firefox končí

Tagy:  internet, prohlížeč, web, Mozilla, Firefox, Waterfox, 64bit, Explorer, Opera, Chrome

Dlouho se k vývoji 64bitových internetových prohlížečů nikdo neměl. S prvními náznaky 64bitových aplikací (Internet Explorer) se objevil problém s chybějícími či nekompatibilními pluginy/doplňky. Nakonec se krom Microsoftu začaly pokoušet o 64bitovou verzi prohlížeče i Opera a Mozilla. Zatímco Opera už svůj 64bitový prohlížeč má, Mozilla se rozhodla tento neperspektivní vývoj ukončit.

Projekt Waterfox – zdroj softwarecrew.com

Projekt Waterfox – zdroj softwarecrew.com

Neperspektivní proto, že díky nekompatibilitě s velkou částí zásuvných modulů a doplňků tyto prohlížeče téměř nikdo nepoužívá. Další důvod je, že uživatelům tyto prohlížeče téměř nic nepřináší. Proto se v Mozille rozhodli tento komplikovaný vývoj ukončit. Konec vývoje znamená pravděpodobně i konec projektu Waterfox (vylepšený 64bit Firefox).

Zůstávají už jen 64bitový Internet Explorer a Opera. Microsoft ve Windows 8 64bitový Explorer před uživateli skryl, Opera zas defaultně nabízí ke stažení jen 32bit verzi. Čeká nás tedy v budoucnu definitivní konec 64bit prohlížečů? Doufejme, že ne. Už jen proto, jak moderní prohlížeče nehospodárně nakládají s operační pamětí.

Zdroj: The Next Web

Novinka Vývoj 64bitovové Mozilly Firefox končí byla publikován 23. listopadu 2012 v 21.15. Autorem novinky je Milan Herbig. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...