Blížícím se zánikem MS Office je nepřenositelná licence?

Tagy:  office 2013, office 365, microsoft, ms, nepřenostitelná licence

Společnost Microsoft potvrdila jeden „nelíbivý“ fakt, který může mnoho uživatelů odradit od pořizování si a používání nového kancelářského balíku Microsoft Office 2013. Jedná se totiž o nepřenositelnost licence na jiný počítač/notebook a to i v případě, že ono zařízení bylo uvedeno do neprovozu poškozeným HW či bylo dokonce ukradeno!

Office 2013

Office 2013

Jediným reálným důvodem pro toto by byla snaha o rozšíření balíku kancelářských utilit Office 365, což je online (cloudová) aplikace, kterou je možné instalovat až na 5 počítačů v rámci jedné licence. Její užívání je však zpoplatněno pravidelným měsíčním poplatkem USD$9.99, případně USD$99.99/rok. Pro domácí používání, máme jenom 1 – 2 PC je toto tudíž finančně neúnosné, protože během 2 let zaplatíme na „pronájmu“ právě tolik, kolik stojí jedna originální office licence MS Office.

Microsoft mě tímto opět zatvrdil v tom, že je mnohem „praktičtější“ používat zdarma dostupné kancelářské aplikace, jako jsou například LibreOffice či Google Docs, které jsou ke každému Google účtu zdarma.

Recenzi LibreOffice nalezneme ZDE

Recenzi Google Docs nalezneme ZDE

Novinka Blížícím se zánikem MS Office je nepřenositelná licence? byla publikován 19. února 2013 v 13.00. Autorem novinky je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...