Nový Google Android slibuje slibuje rychlejší prohlížení a nižší datové zatížení

Tagy:  Google, chrome, android, proxy, rychlejší

Nejnovější prohlížeč Google Chrome určený pro mobilní operační systém Android by měl být dostupný v první polovině tohoto měsíce. Bude se jednat o beta verzi, která už však nabídne to hlavní, rychlejší prohlížení a nižší datové zatížení.

Těchto optimalizačních výhod je dosaženo použitím proxy serveru, který využívá metody komprese textů a obrázků. Konkrétně při kompresi obrázků se mluví o tzv. WebP, což je obrazový formát vyvinutý společností Google, který dále komprimuje již hotové soubory formátu PNG a JPG. Konkrétně u PNG je uváděno snížení velikosti obrázku o 26 % a u JPG až o 34 %.

Google Chrome

Google Chrome

Otázkou však je, jestli tento „nový“ postup nějak negativně neovlivní samotný výpočetní výkon mnohdy již dost pomalých přenosných zařízení. Jestli nebude takovéto „rychlejší a méně náročné“ prohlížení na úkor výkonu. To by totiž ztratilo smysl i podstatu celého principu komprese.

Novinka Nový Google Android slibuje slibuje rychlejší prohlížení a nižší datové zatížení byla publikován 7. března 2013 v 05.00. Autorem novinky je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...