YouTube přináší placené kanály pro každého

Google letos v květnu představil placené kanály na serveru YouTube. Byly určené pouze pro vyvolené a svým majitelům vydělávaly nejenom reklamou, ale přímo samotným obsahem. Zatím jsou placené kanály k dispozici pouze v USA, Austrálii, Kanadě, Velké Británii, Francii, Španělsku, Japonsku, Jižní Koreji a Mexiku. Google slibuje brzké rozšíření této služby, o konkrétních datech však zatím nejsou žádné informace.

V současnosti již však není tato služba jen pro vybrané firmy a organizace jako doposud, nýbrž pro každého, kdo plní jistá kritéria. Bezplatný účet musí být ověřený telefonem, musí mít minimálně 10 tisíc odběratelů a nakonec je nutné, aby byl propojen se službou AdSense. Poté již nic nebrání založení placeného kanálu. Základní sazba za sledování je 0,99 dolarů. Provozovatel kanálu si může zadat i vyšší hodnotu, její korekce je však plně v režii YouTube. Se startem placeného kanálu je spojena jedna nemilá věc – musí být 14 dní k dispozici zcela zdarma.

Zdroj: YouTube Creators

Novinka YouTube přináší placené kanály pro každého byla publikován 28. října 2013 v 05.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...