QuickOffice pro Android a iOS končí, nahradí jej Google Drive

Google společně se svým operačním systémem Android poskytuje základní sadu praktických nástrojů zdarma hned ve výchozí instalaci systému. Navíc je k dispozici na Google Play celá řada dalších zajímavých aplikací z produkce Google. Jednou z nich je také QuickOffice, který však *čeká brzký zánik**.

Uživatelé operačních systémů iOS a Android již brzy nebudou mít k dispozici na Google Play a App Storu aplikaci QuickOffice. Google ji totiž plně nahradil nástrojí přímo spojenými s cloudovým úložištěm Google Drive. Jako náhradata jsou tak k mání aplikace Dokumenty, Tabulky a Prezentace. Ty umí pracovat vedle dokumentů z úložiště Drive zpracovat také data z aplikací Microsoft Office. QuickOffice Google koupil v roce 2012 a po dvou letech ukončuje působení této značky. Koncových uživatelů se to však ve výsledku nedotkne. Jde jen o symbolickou změnu několika aplikací.

Zdroj: Google Apps

Novinka QuickOffice pro Android a iOS končí, nahradí jej Google Drive byla publikován 1. července 2014 v 12.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...