25 nejpoužívanějších hesel za rok 2014 – žádné překvapení.

Pravidla tvorby dobrých a bezpečných hesel jsou velmi dobře známa a při většině registrací je uživatelům doporučeno, z čeho by se kvalitní heslo mělo skládat. Často ovšem uživatelé heslo neřeší a používají velmi snadné kombinace. Podle statistik za rok 2014 vedou hesla „123456“ a „password“, což jsou hesla, která vévodila i statistikám za rok 2013. Ani zbylá hesla z tabulky nejsou žádným překvapením, neboť se jedná o velmi snadno zapamatovatelné fráze či číselné variace nejpoužívanějšího hesla 123456.

Nejpoužívanější hesla.

Nejpoužívanější hesla.

A nyní několik tipů pro tvorbu dobrého hesla. Při tvorbě hesla je dobré používat kombinaci velkých a malých písmen společně s několika číslicemi a speciálními znaky. Čím delší, tím lepší. I dlouhé heslo se dá dobře zapamatovat pokud dává smysl, ale aplikuje všechny předem zmíněné prvky. Pamatovat si desítky podobných hesel je velmi obtížné, a tak se vyplácí vytvořit si několik kategorií podle důležitosti účtu. Pro ty nejméně důležité, kde uživatel neřeší případné prolomení, je možné používat snadná hesla. Ovšem u internetového bankovnictví, PayPalu či třeba e-mailové schránky se vyplatí používat opravdu kvalitní hesla. Dobrou bezpečnost ovšem tvoří nejenom heslo, ale také dobře zabezpečený server dané služby.

Zdroj: SplashData

Novinka 25 nejpoužívanějších hesel za rok 2014 – žádné překvapení. byla publikován 22. ledna 2015 v 12.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...