OneDrive usnadňuje sdílení a navyšuje volný prostor zdarma

OneDrive nabízí výborný poměr ceny a velikosti kapacity, ovšem i základní zdarma dostupná kapacita nabízí 15 GB prostoru. Uživatele, kteří zálohují na OneDrive fotografie ze svých zařízení, Microsoft potěší navýšením kapacity zdarma ze zmiňovaných 15 GB na 30 GB, což by měla být dostatečná kapacita až pro 12 tisíc fotografií. Další z novinek bude možnost importu dat z externích zařízení připojených do počítače s Windows 7 či 8. Pokud tedy připojíte například paměťovou kartu či flash disk, fotografie budou zazálohované na OneDrive, konkrétně do složky Camera imports. Do složky Screenshots se potom budou ukládat získané snímky obrazovky. Dalších změn by se měl dočkat také cloudový prohlížeč fotografií.

Mezi novinky se také řadí funkce pro snazší sdílení fotografií prostřednictvím alb. Sdílení fotografií je totiž specifické a většinou uživatelé sdílejí fotografie právě kvůli jejich prezentaci. A přesně k tomu jsou nová alba přizpůsobena. S těmito novinkami přinesl Microsoft také lepší integraci svého vyhledávače Bing, který nyní nabízí snazší vyhledávání v dokumentech a v metadatech fotografií. Přislíbena je také lepší informovanost ohledně dění na OneDrive prostřednictvím e-mailu. Předpokládáme však, že množství příchozí pošty s informacemi ohledně života na OneDrive půjde omezit.

Zdroj: OneDrive Blog

Novinka OneDrive usnadňuje sdílení a navyšuje volný prostor zdarma byla publikován 31. ledna 2015 v 07.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...