Google Glass byl propadák potvrdil finanční šéf Google

Google Glass byl při svém příchodu označován za zcela revoluční produkt, který ve zvyklostech lidstva změní mnohé. První generace byla určena jen úzké skupině uživatelů, kteří chtěli zaplatit vysokou pořizovací částku. Ovšem po letech Google ukončil projekt Google Glass a brýle se nakonec nedostali ani do sériové výroby.

Současný projekt chytrých brýlí je tedy ukončen, čeká se však na možné zmínky o další generaci, která bude vznikat již v jiném týmu. Podle finančního šéfa Google Patricka Pichetteho chce Google přehodnotit strategii současného vývoje a v případě neúspěchu projekt ukončit. Ovšem lze očekávat, že Google může projekt v budoucnu úspěšně obnovit ve značně pozměněné podobě, jako to již udělal mnohokrát například v případě Chromecastu či třeba služby Wave. Google experimentuje často a ze svých neúspěchů akorát těží nové a nové nápady. Jestli však nakonec budou chytré brýle masově prodávané, to ukáže až čas.

Zdroj: PCWorld

Novinka Google Glass byl propadák potvrdil finanční šéf Google byla publikován 1. února 2015 v 08.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...