Kauza Megaupload opět promluvila – Jeden z vývojářů jde do vězení

Megaupload byl po legendárním RapidSharu jednou z největších služeb, které uchovávaly obrovské množství pirátského obsahu. Problém nebyl sehnat nelegální software, pirátské kopie her, filmů či celé hudební diskografie skupin. Ovšem i přes velikou popularitu nakonec Megaupload skončil po rozsáhlém zátahu amerických úřadů před třemi lety.

Ovšem až nyní se americké úřady dočkaly vůbec prvního malého vítězství. Jeden z vývojářů Megaupload, Andrus Nomm, nacházející se na dlouhém seznamu obžalovaných se vrátil do Spojených států amerických na svoji obhajobu, která mu však nevyšla. Jeho návrat byl podnícen dlouhodobým nátlakem a také finančními problémy. Rozsudek jej poslal na 1 rok do vězení.

Dle očekávání se k situace vyjádřil také bývalý šéf Megauploadu Kim Dotcom, který tento zákrok jednoznačně na svém Twitteru odsoudil se slovy, že americké úřady udělaly z Nomma obětního beránka. Soud nicméně prohlásil, že vývojář Nomma byl jednou z klíčových osob Megauploadu a dobře věděl, že je na jejich serverech skladováno velké množství nelegálního obsahu. A proto byl odsouzen za porušování autorských práv.

Zdroj: TorrentFreak

Novinka Kauza Megaupload opět promluvila – Jeden z vývojářů jde do vězení byla publikován 23. února 2015 v 05.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...