Platit mobilem na Facebooku? Dočkáme se již brzy.

Převod peněz prostřednictvím sociálních sítí může v současné působit poněkud bizarně, nicméně budoucnost této cestě placení nahrává. Sociální sítě nejsou již dávno nejsou jen záležitostí pro teenagery, stěhují se na ně i firmy nabízející velmi rozličné služby. Uživatelské základny těchto služeb čítají stovky milionů uživatelů, což je široká základna potenciálních zákazníků.

Toho si všímá i společnost Visa Europe, která uzavřela partnerství se singapurskou společností Fastacash. Převod peněz by měl být možný v různých měnách prostřednictvím sociálních sítí a dalších internetových komunikačních platforem. V hlavním výčtu prvních služeb, které by umožňovaly platby, nechybí Facebook, Twitter, WhatsApp či třeba LinkedIn. Celý proces bude transakce zakládat na telefonním čísle uživatelova mobilního telefonu. Služba by měla být k dispozici letos v létě pro držitele karet Visa.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Platit mobilem na Facebooku? Dočkáme se již brzy. byla publikován 25. února 2015 v 14.45. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...