Microsoft uklizí na Windows Store, zároveň zpřísňuje pravidla

Windows Store sice zatím stále nenabízí tak rozsáhlý obchod s aplikacemi jako konkurenční systémy od Google a Apple, nicméně počet aplikací rapidně roste. Ovšem řada z nich je podvodných a duplikátních, s čímž chce Microsoft skoncovat a nabídnout portfolio kvalitních a především funkčních aplikací.

Podvodných aplikací se Microsoft chce zbavit rozsáhlou čistkou a zároveň stanoví přísnější pravidla pro přidávání nových aplikací. Vývojáři nyní například nebudou moci pojmenovat novou aplikaci podobným názvem, který již v katalogu existuje. To samé bude platit také pro ikonku. V popisu bude nezbytné uvádět, co vlastně aplikace přesně dělá a pokud samotná aplikace nebude dostatečně unikátní, Microsoft její publikace ve Store nepovolí. Microsoft také jasně stanovil, že v názvu nesmí být nepravdivé informace a klíčová slova musí odpovídat dané aplikaci.

Zdroj: Microsoft

Novinka Microsoft uklizí na Windows Store, zároveň zpřísňuje pravidla byla publikován 1. června 2015 v 03.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...