Kancelář v e-mailu? S novou generací CRM žádný problém!

Kancelář v e-mailu? S novou generací CRM žádný problém!

Se zkratkou CRM jste se již možná v minulosti setkali, ale nevěděli jste, co přesně znamená. Pojďme si to tedy v úvodu tohoto článku upřesnit. Za zkratkou CRM se skrývá slovní spojení Customer relationship management, což se do naší mateřštiny dá volně přeložit jako správa vztahů se zákazníkem. K tomu, aby vše fungovalo, je samozřejmě potřeba mít k dispozici co možná nejpodrobnější databázi klientů, v níž kromě jejich jmen může být uvedeno také datum narození, adresa trvalého bydliště a mnoho dalších údajů. Žijeme v době počítačových technologií, takže je více než pochopitelné, že tyto údaje nejsou zaznamenávány nikde bokem na papíře či v zaprášených šanonech, ale prostřednictvím celé řady specializovaných programů, do nichž je přímo integrována podpora CRM software. Mezi jejich největší výrobce patří celosvětově uznávané firmy jako SAP, Oracle či Transcom.

Analytické CRM, foto: Jaroslav TrejbalAnalytické CRM, foto: Jaroslav Trejbal

Zákaznický systém v e-mailu

Implementace CRM pochopitelně není nejlevnější, je však pravdou, že většina středních a velkých firem se bez něj absolutně nemá šanci obejít. Sebelepší systém však nic nezmůže s krutou realitou. Jak praxe již několikrát ukázala, tak ve chvílích, kdy přístup k datům zákazníka potřebujete nejvíce, tak jste zrovna pryč od počítače a nemáte šanci se na ně podívat.

Takto vypadá zákaznický systém CRM v prostředí mailového klienta Outlook od Microsoftu.Takto vypadá zákaznický systém CRM v prostředí mailového klienta Outlook od Microsoftu.

V dnešní době vlastní téměř každý člověk některý z chytrých telefonů, které mimo jiného nabízejí také přístup na web a s tímto související práci s e-maily a mailovými klienty. Právě na této myšlence několik chytrých vývojářů postavilo projekt nazvaný CRM v Outlooku.

Ačkoli se může zdát, že systém CRM v prostředí mailového klienta může obsáhnout pouze nepatrnou část funkcí, na něž jsou uživatelé tohoto druhu programů zvyklí, opak je pravdou. Vězte, že i v této na první pohled zjednodušené podobě dostanete k dispozici vše, co budete pro pohodlnou správu databáze vašich zákazníků či klientů potřebovat.

Import nové skupiny dat.Import nové skupiny dat.

Jak jsme se zmínili výše, instalace zákaznických systémů není mnohdy z důvodu náročnosti vůbec levná záležitost. I proto většina seriózních společnosti, jež se distribucí tohoto typu programů zabývá, nabízí hned několik cenových variant, mezi nimiž je možné najít tu, jež finančním možnostem vaší firmy vyhovuje nejvíce. Občas se vyplatí připlatit si, protože v takovém případě získáte k dispozici možnost využívat online technickou podporu pro případy, že by se něco škaredě pokazilo. K dispozici je však samozřejmě i varianta CRM zdarma.

Pokud hledáte způsob, jak být neustále ve spojení se svými zákazníky a děsí vás alternativa, že třeba během pobytu na chatě zničehonic budete potřebovat ověřit osobní údaje některého z nich, ale v tu chvíli nebudete mít při ruce počítač, je implementace CRM do e-mailového klienta Outlook přesně pro vás. Díky široké škále nabízených variant distribuce není problém zvolit si přesně tu, která vám nejvíce vyhovuje a navíc je k dispozici ve verzích pro Android i iOS, momentálně nejrozšířenější mobilní operační systémy. No nekupte to.

Článek Kancelář v e-mailu? S novou generací CRM žádný problém! byl publikován 31. července 2017 v 15.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Jaroslav Choun. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...