Live.com více než vyhledávač 1. díl

Tagy:  live, microsoft, microsoft live, skydrive, email, hotmail, coolhotmail, spaces, onecare

Sponzorované odkazy

Live.com více než vyhledávač   1. díl

Služba Live.com není pouze další ze série vyhledávačů na internetu jak si mnozí myslí. Všichni jsme asi zvyklý na vyhledávače typu google nebo z českých seznam.cz. Live nabízí víc než jen to a dokonce mnohem víc. Pojďme si jednotlivé služby popsat.

V tomto seriálu si popíšeme funkce: hotmail, moje osobní stránka, můj osobní blog a vyhledávač. Na všechny tyto služby máte celkově 5 gb prostoru. Aby jste mohli využívat jednotlivé produkty musíte se pouze zaregistrovat.

Účet

Registrace probíhá zde. Avšak dnes vám ukážu jak si emialovou adresu poněkud vylepšit a proto se zaregistrujeme tady. Tady dostaneme další adresy jako je například jmeno@jsembuh.cz nebo jmeno@jsemsvaty.cz nebo jmeno@ithvezda.cz a mnoho dalších. Pro zaregistrování si vyberte doménu a pak vyplňte údaje pro vytvoření účtu.

Home.live.com

Home.live.com bych přirovnal k vyhledávači seznam.cz. Na jedné stránce máte k dispozici všechno co služba Live.com nabízí.

Stránku bych rozdělil na 3 kategorie. První, která je úplně nahoře vám ukazuje aktuální teplotu ve vašem městě a datum. Pod ní je něco jako lišta kde máte 4 položky: Vaše stránka, Hotmail, Spaces, Onecare. O těchto službách bude řec později. A samozřejmě poslední položka je vyhledávač Live.com. Zbytek stránky tvoří jaké si bloky ve kterých jsou aktuální změny ve vašich emailech, novinky u přátel, změny v galerii a váš prostor. Věc, která určitě potěší je možnost změnit si vzhled a barevné rozvržení stránky na každé službe Live. Dělá se to jednoduše a to tak, že kliknete úplně vlevo na ikonku windows a už si jen vyberete tu vaší barvu.

My.live.com

Novinkou u služby Live je možnost vytvoření Osobní stránky (Neplést si s osobním blogem). V této stránce si akorát přidáváte rss kanály z vašich oblíbených stránek. Samozřejmě i tady máte možnosti úpravy vzhledu.

Nový rss kanál přidáte kliknutím na odkaz přidat obsah, který je nad záložkou vaší stránky. Kanály si buď můžete vybrat pomocí průvodce kde už jsou nějaké kanály nastavené nebo si přidáte vlastni kliknutím na upřesnit možnosti.

Hotmail

Hotmail je asi nejlepší emailový klient jaký jsem kdy měl možnost poznat. Nabízí 5 gb prostoru, možnost úpravy vzhledu a mnoho dalšího. Za celou dobu moje ho používaní této služby mi na rozdíl od gmailu nepřišel žádný spam.

Jako další velikou výhodu je možnost psaní emailu z libovolného počtu adres aniž by jste museli přepínat schránky. Druhou schránku mám stále na seznamu.cz a nejmenší problém s odesíláni z této schránky sem nezaznamenal. Připojení dalších schránek se dělá následovně: Na hlavní stránce hotmailu je úplně napravo tlačítko možnosti. Při vybráni máte možnost si vybrat rozvržení a vzhled. Úplně dole máte nabítku další možnosti. Tam už jen stačí vybrat Odesílat a přijímat poštu z ostatních e-mailových účtů a přidat nebo samazat schránku.

Odeslání emailu je velice pohodlné a rychle. Soubory se přidávaji klinutím na odkaz připojit ,který je nad vaším emailem. Soubory se ukládají rychle a bez vetších problému. Velikost souborů je stále aktualizována a tak není problém s odeslánim emailu s přílohou nad 10 Mb.

Pro uživatele s pomalejším připojením k internetu je tady možnost přepnutí do klasického vzhledu bez animaci. Dělá se to přes ikonu úplně vlevo na vašem emailu.

V dalším díle toho seriálu se seznámíme s vlastní galerii, osobním blogem a uložním prostorem

Článek Live.com více než vyhledávač 1. díl byl publikován 31. října 2008 v 06.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Ondřej Moravčík. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...