Live.com více než vyhledávač 2. díl

Tagy:  live, microsoft, microsoft live, skydrive, email, hotmail, coolhotmail, spaces, onecare, rapidshare, data, ulozeni dat

Sponzorované odkazy

Live.com více než vyhledávač 2. díl

V tomto díle seriálu si popíšeme funkce galerie a úložný prostor. První díl seriálu

Spaces

Účet již máme a tak nám nic nestojí v cestě. Na stránce Live se přihlaste a klikněte na záložku Spaces. Úvodní obrazovka vás seznámí s novinkami jak u vás a tak u vašich přátelů a kolik jste měl dnes návštěv. Začneme postupně.

Váš prostor: Zde je celkový souhrn všeho co jste u vás a vašich přátel děje. Od tud můžete rychle přejít na úpravu videa, uploadovat nějaký soubor, pozvat přátele a mnoho dalšího.

Přátele: je jeden z hlavních rysů služby Live. Veškeré informace nebo data, které budete na internetu sdílet mají vždy 3 oprávnění (jen pro vás, pro přátele, pro všechny). S touto službou je velice spjat Live Messenger, který je hlavní konkurentem pro stále více rozšířenou službou ICQ.

Galerie

Je místo pro uložení vašich fotografií. Vaše galerie bude přístupná na adrese vasejmeno.spa­ces.live.com/pho­tos/. Celkový prostor pro fotky je 5gb. Jak to bývá u ostatních služeb na výběr máte ze 3 různých druhu zabezpečení. Soukromé (přístup budete mít jen vy), pro přátele a pro veřejnost.

Přidáni alba je velice jednoduché. Dělá se to kliknutím na přidat album. Teď už jen stačí napsat název nového alba a umístit do něho fotky pomocí přidat fotografie. Pokuď nevyplníte název alba bude název automaticky generován na aktuální datum. Pro nastavení oprávnění k vašemu novému albu je přístup v pravém koutu obrazovky. Stačí najet na změnit oprávnění a nastavit.

SkyDrive

Je služba na uložení vašich dat. Pokuď nemáte místo na disku nebo se chcete s o svoje data podělit s přáteli je pro vás tato služba ideální. Zdarma máte místo o velikosti 5gb a k němu neomezený přístup bez tarifficu. Skydrive jde přirovnat k takovému osobnímu rapidsharu akorát s tím rozdílem že tento není ničím omezen. Složky s daty jsou opět rozdělené na osobní, sdílené a veřejné. Upload a download souboru je velmi rychlé. Pokuď chcete na svém počítači mít složku, která by byla neustále aktualizována s prostorem služby Live.com je tu pro vás program Live mesh, ale o něm někdy příště.

Události

Může se stát že řešíte problém s oznámení události jako je napřikald rozloučení, svatba nebo narozeniny nebo zrovna nemáte čas na vytvoření nějakého web tak toto je přesně pro vás. Pro vytvoření nové události stačí kliknout na vytvořit událost, vyplnit nějaké údaje a obsah.

Službu Live se snad nedá přirovnat k žádné jiné službě. Pokuď používáte aplikace ICQ, Myspace, Facebook, Rapidshare, Online fotogalerie, Blog a chcete mít vše pod jednou střechou navíc s 5 gb prostotu je pro vás služba Live naprosto ideální. Jestli že by jste přecházeli z jiné podobné služby například facebooku a nechcete přijít o všechny kontakty Live vám umožní synchronizaci. Navíc se všemi těmito služby máte k dispozici vynikající vyhledávač Live tak této službě musím dát hodnocení 95 %, 100% není možné dát z důvodu reklamy.

Článek Live.com více než vyhledávač 2. díl byl publikován 19. prosince 2008 v 06.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Ondřej Moravčík. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...