Google Chromecast – i hloupá televize může být chytrá

Google představil nové zařízení Chromecast, které posunuje možnosti klasické televize mnohem dále. I klasická „hloupá“ televize s HDMI tak může umět řadu činností známých z chytrých televizí s operačním systémem.

Jistě se ptáte na princip funkce Chromecastu a jeho možnosti. Na začátek je nutné říci, že nepůjde o plnohodnotný počítač, který z pohodlí pohovky budete moci ovládat ovladačem. Jde pouze o jakési zobrazovací zařízení, které podle povelu z tabletu, počítače či mobilního telefonu zobrazí zadané informace v optimalizovaném rozlišení pro daný televizor. Příkladem může být streamované video z YouTube. Na mobilu si vyhledáte nějaké video a o přehrání se postará váš televizor. Zatím Chromecast funguje s Netflixem, YouTube, Google Play Movies & TV, Google Play Music, nicméně v budoucnu můžeme očekávat nárůst služeb. Podstatu Chromecast krásně vystihuje oficiální propagační video.

Chromecast používá velmi ořezanou verzi Chrome OS a k internetu se připojuje prostřednictvím Wi-Fi. Napájení obstarává samotný HDMI konektor. Chromecast je dostupný zatím pouze v USA a jeho cena by se měla zastavit na sumě 35 dolarů.

Zdroj: Google Official Blog

Novinka Google Chromecast – i hloupá televize může být chytrá byla publikován 26. července 2013 v 07.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...