Představena nová verze Transmission, BitTorrent klienta pro Linux

Tagy:  torrent, sdílení, bittorrent, klient, bittorrent klient, sdílení, stahování, download, verze, transmission

Je celkem přirozené, že obrovské množství známých aplikací, které fungují pod operačním systémem Microsoft Windows má svůj ekvivalent i na počítačích, kde převládá alternativní Linux nebo Mac OS. Jedním z takových programů je i Transmission, což je BitTorrent klient, určený právě pro počítače, na kterých je nainstalován jeden z „menšinových“ operačních systémů.

Novinek je hned celá řada, například je Transmission 2.0 méně náročný na spotřebu operační paměti, díky lepšímu výběru peerů v mnoha případech stoupla rychlost stahování, nově je k dispozici mnohem pokročilejší nástroj pro správu staženého obsahu, zlepšila se i práce se sdílením na lokálních sítích. Jistých úprav se dočkalo i uživatelské rozhraní, přibylo několik nových funkcí, objevily se přepracované ikonky, zrychlil se start celého programu i vyhledávání.

Transmission je poskytován jako výchozí řešení pro velkou část linuxových distribucí, výchozí klient je to pro Fedoru, OpenSuse, Ubuntu nebo Mandriva Linux. Celkový seznam změn a novinek ve verzi 2.0 je k dispozici na webu Transmissionbt.com

Zdroj: Transmissionbt­.com

Novinka Představena nová verze Transmission, BitTorrent klienta pro Linux byla publikován 22. června 2010 v 11.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...