Flickr má nový kabát

Tagy:  Flickr, fotky, sdílení, sdílení fotek, design, profil, vzhled, verze, fungování, yahoo

Populární služba pro ukládání a sdílení fotografií Flickr.com má zbrusu nový kabát a pozměnilo se i celé její „vnitřní“ fungování. Nový design si konečně mohou zkusit všichni, kteří mají na Flickru svůj profil, po několik měsíců se na vzhledu i na interním fungování pracovalo a probíhaly neveřejné testy, to se teď změnilo.

Hlavní doménou nového vzhledu je to, že všechny části stránky se staly většími, zvětšilo se o něco písmo a designové prvky. To má podle vývojářů vést ke snadnější orientaci na stránce. Právě nepřehlednost byla v poslední době často Flickru vytýkána, neboť se sice vývojáři snažili a přinášeli nové funkce, stránka se však nijak neměnila, takže po čase tam toho bylo jednoduše „příliš moc“.

Navíc by měl díky úpravám Flickr fungovat o dost rychleji, odhaduje se, že bylo možné odstavit okolo poloviny serverů, což samozřejmě přineslo i své finanční úspory. Pokud jste na nový vzhled zvědaví, proveďte přenastavení přímo na položce Nastavení ve vašem profilu. Ti, kteří se registrují nyní už budou mít Flickr automaticky v novém.

Navíc si můžete na nový vzhled zvykat pozvolně, provozovatel Flickru Yahoo totiž slíbil, že obě verze budou běžet společně ještě pár měsíců.

Zdroj: Techcrunch.com

Novinka Flickr má nový kabát byla publikován 30. června 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...