Driver Booster 1.4 - Aktualizace ovladačů na jednom místě

Sponzorované odkazy

Driver Booster 1.4 - Aktualizace ovladačů na jednom místě

Představuji užitečný program sloužící k aktualizaci téměř všech ovladačů na jednom místě. Program byl vytvořen společností IObit a je součástí programu Advanced SystemCare, o němž naleznete recenzi zde. Je to skvělý pomocník, který zdarma a sám aktualizuje zastaralé ovladače.

Aktuální ovladače jedním klikem

Jak již bylo řečeno, Driver Booster se postará o nahrazení starých ovladačů novými, to provedete jedním tlačítkem. Staré ovladače mohou způsobovat snížení výkonu počítače, nekompatibility s programy nebo mohou vést k pádu systému. Tuto funkci obstarávají zdroje na cloudovém principu, které denně hledají nové ovladače přímo od výrobců.

Rozhraní Driver Booster 1.4Rozhraní Driver Booster 1.4

Driver Booster je navržen tak, aby našel ovladače přímo pro Váš počítač. Jeho technologie tyto nalezené ovladače vyladí pro lepší výkon pro hraní her. Ovladače k základní desce počítače v drtivé většině vyžadují restart. Pokud tato možnost nastane, tak Vás na to program sám upozorní a máte na výběr buď restartovat ihned, nebo počkat, než dokončíte svoji práci.

Uživatelské rozhraní

Rozhraní je tmavě tónované a zobrazuje, které ovladače v systému nalezlo. K indikaci stáří ovladače slouží bar. Pokud je oranžový, vyšla nová verze, která moc neovlivní chod systému. Červený indikátor upozorňuje na opravdu zastaralý ovladač, jež je třeba aktualizovat. Šedé prostředí indikuje, že je vše v pořádku a není třeba daný ovladač přeinstalovat.

Seznam ovladačůSeznam ovladačů

V nastavení je pak možno zvolit četnost kontroly ovladačů denně,týdně, jednou za dva týdny a měsíčně. Dále uživatel může zvolit možnost stahování pouze těch ovladačů, které jsou ověřené testem WHQL. Další možností je volba složky pro stažení ovladačů a pro zálohu. A poslední je volba instalace ovladačů (ovladače se nainstalují sami na pozadí nebo si je uživatel nainstaluje sám).

Novinky verze 1.4

Driver Booster 1.4 přináší kromě klasických vylepšení také s většími novinkami. Zde je jejich seznam.

Vývojáři se rozhodli překopat databázi. Ta nyní redukuje velikost instalátoru ovladače potřebnou ke stažení a přidává podporu dalších zařízení. Přidána byla podpora posledních ovladačů ke „zrušenému“ Windows XP kvůli snížení rizika bezpečnosti.

Na závěr byl přidán slovenský jazyk a bylo přidáno tlačítko dodávající automatické nalezení serveru proxy.

Slovenština ve verzi 1.4Slovenština ve verzi 1.4

Licence Free, Pro

Licence Free dovoluje automatické stáhnutí a nainstalování ovladačů a možnost instalovat je jednotlivě nebo všechny najednou.

Pro licence nabízí navíc technickou podporu 24/7 a možnost licenci až na tři počítače. Cena se pohybuje kolem 29 dolarů na rok.

Závěr

Driver Booster je skvělý doplněk k Advanced SystemCare podporující pořádek v počítači. Hodí se i pro uživatele, kteří si nejsou jisti, co daný ovladač dělá.

Nechybí zde podpora proxy a zálohování včetně obnovy ovladačů do původního stavu. Uživatel může také vytvořit seznam ignorovaných ovladačů, které si nepřeje aktualizovat.

Program používám několik měsíců a jsem s ním spokojen. Nyní už nemusím ručně hledat správné ovladače na internetu a proklikávat se instalací. Driver Booster vše obstará za mě a doposud nebyl žádný problém.

Moje hodnocení:  85 %

Výhody:

  • Rychlá a snadná aktualizace
  • Automatická konfigurace ovladače pro lepší výkon
  • Podpora českého i slovenského jazyka
  • Skoro všechny funkce již při licenci zdarma

Nevýhody:

  • Nepodporované ovladače nutno stáhnout ručně
  • Uživatel během procesu neovlivní např. místo instalace

Článek Driver Booster 1.4 - Aktualizace ovladačů na jednom místě byl publikován 16. července 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Michal Havlík. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...