Snadnější úprava PDF dokumentů s programem Acrobat XI

Tagy:  Aacrobat, Acrobat reader, Reader, Acrobat XI, Acrobat XI PRO, úprava PDF, úprava PDF dokumentů, úprava PDF souborů, editace PDF, PDF

Sponzorované odkazy

Snadnější úprava PDF dokumentů s programem Acrobat XI

Společnost Adobe vydala novou verzi oblíbeného programu Acrobat XI, který přináší mnoho zajímavých novinek a hlavně vám usnadňuje práci s PDF formáty. Nebudu vás již déle zdržovat a pustíme se do takové malé recenze, která by vám měla malinko nastínit jednotlivé nástroje.

V následujících pár větách vám v rychlosti představím novou verzi oblíbeného programu Adobe Acrobat. Vyjmenuji vám nejnovější a nejzářivější nástroje, kterými tento skvělý program disponuje. Věřím, že po přečtení těchto vět budete i nadále program využívat a doporučíte jej i vašim známým.

Převod souborů PDF do jiných formátů

Nová verze programu zvládá rychleji a přehledněji převádět PDF soubory do jiných často využívaných formátů (jako například .doc apod.). Vymyslete obsah, uložte do PDF a poté jej můžete uložit do jakýchkoli jiných formátů, které vás jen napadnou.

Tvorba a úpravy dokumentů

Tvorba dokumentů je hlavní devíza aplikace, ale absolutní novinkou této verze je kvalitní úprava PDF dokumentů, aniž by docházelo ke ztrátě či poškození dat.

Tvorba dokumentůTvorba dokumentů

Vytváření a analýza formulářů

Další devízou programu je tvorba a následná úprava formulářů. Obsluha je opravdu velice jednoduchá. Není potřeba předešlých zkušeností. Nabízí širokou škálu funkcí a nástrojů pro snadnější tvorbu formulářů. Úprava je poté velice snadná. Máte možnost uložení do několika různých formátů.

Zabezpečení

Verze XI nezanevřela také na ochranu programů. Nabízí širokou škálu zabezpečení. Nejčastěji se však setkáváme s obyčejnými hesly. Funkce zabezpečení je často využívaná, protože se tímto ubezpečujete, že vám do souborů nepoleze nikdo jiný, než ten, který heslo zná.

Ostatní služby a funkce

Mezi další zajímavé funkce řadíme cloudové služby, které nám zajistí sdílení a synchronizaci souborů na více počítačů současně. Dokumenty můžete sdílet kdykoli, s kýmkoli a hlavně kdekoli. Program samozřejmě nabízí další a další nové věci, ale myslím si, že jsem zde uvedl ty nejpodstatnější, které ke správě programu potřebujete znát.

Acrobat XIAcrobat XI

Uživatelské rozhraní a ovládací prvky

Rozhraní programu je velice intuitivní, konstruktivní a co je nejdůležitější, hlavně je jednoduché a přitom perfektně rozvržené, abyste práci vykonávali na 100%. K hlavním ovládacím prvkům patří nástroje Vytvořit, Upravit a Uložit. Najdete zde také funkce typu Poznámka, Podepsat dokument, Tisk dokumentu a například přizpůsobení a rozložení obsahu dokumentu. Díky těmto grafickým a hlavně ovladatelným prvkům je práce s programem velice jednoduchá a zpříjemní vám každodenní papírování, bez kterého se bohužel neobejdete.

Rozvržení programuRozvržení programu

Hodnocení

Konečně se na trhu objevil program, který zvládá vytvářet a hlavně editovat PDF dokumenty a to bez ztráty dat, či poškození obsahu. Obsluha je velice jednoduchá. Osobně nemám vůči této verzi žádné výhrady. Oproti minulým verzím je znatelný rozdíl. Hlavně v editaci a celkové správě. Jednoduše je kvalitnější, přehlednější a efektivnější při jakékoli práci.

Hodnocení redakce:  90 %

Výborný program

Výhody:

  • Snadná obsluha
  • Česká lokalizace
  • Povedené uživatelské rozhraní

Nevýhody:

  • Placená verze

Článek Snadnější úprava PDF dokumentů s programem Acrobat XI byl publikován 4. ledna 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...