Dárky na poslední chvíli

Tagy:  dárky na počkání, dárky na poslední chvíli, vánoční dárky, dárky, dary, Vánoce, Štědrý den, přání k Vánocům, elektronické nákupy, nákupy po internetu, Steam, ebook, e-book, elektronické knihy, slevové servery

Sponzorované odkazy

Dárky na poslední chvíli

Neměli jste čas na předvánoční nákupy a nyní vám dárky pro některé blízké chybí? Našli jsme pro vás několik východisek, jak z této předvánoční krize snadno „vybruslit“ aniž byste museli opustit teplo domova. Řešení je hned několik a můžete je nakupovat klidně v průběhu Štědrého dne. Pojďme se tedy na ně podívat.

Koupě softwaru elektronickou cestu

Protože je náš magazín primárně zaměřen na software, zastavíme se nejprve u něj. V současné době je velmi oblíbená elektronická distribuce softwaru, kdy po zaplacení obdržíte pouze odkaz na stažení softwaru a údaje potřebné k aktivaci. Výhody jsou jasné. V e-mailu totiž obdržíte odkaz na stažení nejaktuálnější verze daného softwaru z oficiálních stránek výrobce. Další výhodou je absence instalačního CD, které se snadno a rádo ztratí anebo poškrábe.

Abych byl konkrétnější, elektronickou distribuci podporují například e-shopy SW.CZ a Světsoftware.cz. Většinou však můžete daný software koupit i na oficiálních stránkách výrobce. Zde může jako příklad posloužit například český Zoner či slovenský ESET. Při nákupu je třeba dávat pozor, zda-li je vámi vybraný software opravdu možné koupit elektronickou cestou a v jaké měně budete platit.

Pokud vás příliš nezajímá koupě nového software, protože jste jej již kupovali, můžete pouvažovat o reinstalaci na novější verzi či prodloužení licence. V druhém případě jde zpravidla o antivirová a bezpečnostní řešení, která jsou úzce spjata s licencemi na určité období. Pěkným dárkem může tedy být poukaz na prodloužení licence na následující rok či více let.

Výběr balení Zoner Photo Studia 15 – zdroj zoner.czVýběr balení Zoner Photo Studia 15 – zdroj zoner.cz

Elektronické knihy jsou také řešení

Klasické papírové knihy dostali tvrdého konkurenta v podobě elektronických knih. Výhodou elektronických knih je možnost čtení ihned po nákupu, aniž byste museli čekat na nějakou zásilku a nebo chodit do knihkupectví. Pro čtení můžete použít buďto speciální fyzické čtecí zařízení (například Kindle) či tablety a chytré telefony s nainstalovanou čtečkou. Poté je již nákup knih triviální záležitostí a můžete ji zvládnout klidně při štědrovečerní večeři. Elektronické knihy můžete koupit například na serverech Rajknih.cz, Alza.cz či přímo na stránkách některých vydavatelů, jako je třeba Fragment či Fraus. Pokud vám nedělá problém čtení v cizím jazyce, můžete se podívat i na nabídku zahraničních serverů (Amazon.com atp.). Podobně na tom jsou i předplatné časopisů.

Amazon Kindle – čtečka e-knih – zdroj: amazon.comAmazon Kindle – čtečka e-knih – zdroj: amazon.com

Slevové servery a poukázky na zážitky

Před několika lety nastal obrovský boom serverů, které nabízejí obrovské slevy na zboží, zájezdy či na gurmánské zážitky. Koupě takových slev je velmi snadná. Stačí si vybrat slevu na jednom ze slevových serverů, zaplatit kreditní kartou (bankovní převod není tak rychlý) a vytisknout tzv. voucher. Některé slevové severy nabízejí tisk voucherů, které jsou vytvořeny za účelem daru, a tak nemusíte vytvářet vlastní poukázku.

Koupě voucheru nemusí být vůbec špatným dárkem, neboť můžete svým blízkým zprostředkovat mnoho zajímavých zážitků, jako je třeba jízda v autě snů, pobyt ve wellness centru či další zážitky.

Existují také specializované služby, které vám zprostředkují, podobně jako slevové servery, nezapomenutelné zážitky. Rozdíl mezi těmito službami a slevovými servery je v tom, že specializované služby nabízejí možnost koupě podobné akce po celý rok, leč bez razantních slev. Akce plné zážitků můžete nakupovat na celé řadě serverů, jako je třeba nejznámější Allegria.cz či server Adrenalinove-darky.cz. Výběr je dostatečně široký.

Pokud nevíte, co přesně by se líbilo vašim blízkým, můžete je obdarovat dárkovými poukázkami na nákup ve vybraných obchodech. Mohou si pak vybrat, cokoli se jim líbí a vaší poukázkou mohou zaplatit nákup. Zde je nutné dodržovat předepsaná pravidla, která si stanovují jednotlivé obchody.

Různé varianty voucherů a výrazná sleva – zdroj slevomat.czRůzné varianty voucherů a výrazná sleva – zdroj slevomat.cz

Steam je také jedna z cest

Pokud své blízké chcete obdarovat nějakou počítačovou hrou, můžete zavítat na Steam, kde se v současné době nachází celá řada zajímavých a výhodných slev. Kupovat můžete od starých osvědčených titulů až po nejnovější herní pecky. Na toto téma jsme na našem herním magazínu HerniMag.cz vydali velmi zajímavý článek, který si můžete přečíst na této adrese.

Tip na letošní herní pecku pod stromeček:

A co pod stromeček?

Dárků na poslední chvíli lze vymyslet mnoho, nicméně po jejich koupi je třeba udělat ještě jeden krok. Není příliš efektivní říci o podobném dárku slovem, ale ideální je do obálky zabalit poukaz, na kterém obdarovaný nalezne všechny důležité informace (co, kdy, kde atp.). Tyto poukázky můžete vytvořit sami v grafických editorech, o kterých jsme na SWMag.cz psali již opravdu mnohokrát, a nebo využít on-line nástroje pro rychlou tvorbu. Volba záleží jen a jen na vás.

Doufám, že vám tento výběr alespoň trochu pomohl a nebo vás přivedl na další myšlenku. Na závěr vám přeji klidné prožití všech svátků vánočních a příjemnou atmosféru po boku vánočního stromečku a u stolu při štědrovečerní večeři.

Článek Dárky na poslední chvíli byl publikován 22. prosince 2012 v 21.00 v rubrice Internet a Návody. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...