Spybot 2.0 - Spyware bez šance!

Tagy:  odstraňte spyware!, spyware ne!, pryč se spywarem, snadno a rychle odstraňte spyware, ochrante svůj pc, anti spywar, spyware, spybot, spy bot

Sponzorované odkazy

Spybot 2.0  - Spyware bez šance!

Ačkoliv to tak na první pohled nemusí vypadat, internet je plný škodlivých či přímo nebezpečných aplikací, které se nám samovolně instalují do našeho osobního počítače. My si však ukážeme nástroj, který nás před touto havětí může ochránit. Řeč je o Spybot 2.0. Můžeme se ale na něj skutečně spolehnout? To se dozvíme v následujícím článku.

Úvodem

Jistě také znáte rozšířenou aplikaci Spybot Search & Destroy, která je oblíbeným pomocníkem při čištění našeho Windows. K tomu všemu je freeware a ke stažení ji najdeme téměř všude. Snadná cesta k ochraně a vyčištění PC. Tato povedená aplikace získala také řadu prestižních ocenění a je to tak patrně jedna z nejlepších voleb pro odstranění Spywaru.

Nastavení pasivní ochranyNastavení pasivní ochrany

Spyware

Ne každý však ví, co to spyware vlastně je. V krátkosti si to tedy řekněme. Spyware je vlastně program, který se buďto neoprávněně nebo omylem (například při instalaci aplikace, kde zatrhneme nevhodné políčko) dostane do našeho PC a následně odesílá data skrze internet do neznámých míst. Autoři takových programů se brání, že dostávají pouze užitečné informace, jako jaké funkce jejich programu se nejčastěji používají, kdy se program zasekává a podobně. Dosti spywaru však odesílá i osobní data uživatelů a v krajním případě i čísla kreditních karet. Funkce spywaru je těžké určit a tak je nejbezpečnější všechen spywar jednoduše smazat.

Nová verze

Nyní k naší recenzi. Již řadu let totiž čekáme na novou verzi Spybot Search & Destroy. Nedávno tato verze konečně spatřila světlo světa a my si můžeme onu verzi konečně zrecenzovat. Název tohoto nástupce je Spybot 2.0 a my se nyní podíváme, jak vypadá a v čem je vlastně lepší než jeho předchůdce.

Spybot 2.0 v akciSpybot 2.0 v akci

Spybot 2.0 v první řadě odstraňuje spyware a adware (reklama, která všude vyskakuje). Při instalaci si vybereme, zda má Spybot pracovat sám nebo zda chceme vše rozhodovat a ovládat sami. Záleží na každém z nás. Dále tu samozřejmě najdeme klasický sken počítače, který řádně prohledá náš systém i složky a všechno, co tam nepatří nemilostivě smaže. Další zajímavou funkcí je imunizace prohlížeče, díky kterému budeme zcela ochránění před jakýmikoliv útoky spywaru. Jak lze na přiložených screenshotech vidět, kompletně se změnil také vzhled programu. Místo šedého pruhu nalevo tu máme ikony rozmístěny stejně jako ikony na ploše Windows nebo jako ve Windows 8. Šedou barvu nahradila čistá a elegantní bílá.

Verze

K dispozici je Free Edition, který je samozřejmě zcela zdarma. Za zhruba 300 korun pak lze zakoupit Home Edition. Dále je k dispozici Professional, který navíc obsahuje Boot CD creator. Díky tomu můžeme vytvořit CD, se kterým lze zkontrolovat PC bez nutnosti zapnutí operačního systému. Pro firmy tu máme Corporate, sbNet a Technician. Placené edice jsou přitom novinkou. Předchozí verze byla vždy a pouze zdarma a je otázkou, zda placením nespadne tato aplikace mezi obyčejné nástroje.

Zdarma dostupná Free ediceZdarma dostupná Free edice

Závěrem

Spybot Search & Destroy 2.0 je šikovný prográmek, který si jistě zaslouží naši pozornost. Bohužel uživatelé, kteří neumí anglicky mohou mít problémy, neboť aplikace dosud není v češtině. Přesto vám program můžeme doporučit. Free Edition si můžete snadno stáhnout zde.

Naše hodnocení:  88 %

Výhody:

  • Vzhled
  • Rychlost
  • Stabilita

Nevýhody:

  • Některé funkce jsou placené

Článek Spybot 2.0 - Spyware bez šance! byl publikován 29. ledna 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...