Diskuse ke článku Mapy.cz – Chytrý plánovač tras na webu i v mobilu

mapy.cz OK ale i chybičky

Napsal/a: regine

Přidáno: 26.09.2013 13.47

Odpovědět

  1. Ověřil jsem si, že celkem do 14ti dnů reagují na zaslané podněty k opravě map.
  2. Plánováni trast ve městech často vnucuje trasu do vratných smyček. Nechce povolovat průjezd určitými ulicemi, ač směrovost je na podkladu správná a zadává se hodně hosté značení průjezdní bodů. Příklad v Praze průjezd z Čílova do Brunclíkova přes jednosměrku Nad Alejí.

RE: mapy.cz OK ale i chybičky

Ondřej Dostál

Odpovědět

Ano, podobné problémy jsem zaznamenal i v Plzni na cyklostezkách (až po publikaci recenze). Mobilní aplikaci jsem však testoval především v přírodě, kde byla funkce víceméně bezproblémová. Ve městě jsem ji netestoval tolik, neboť mi většinou vyhovovala první navrhovaná trasa. V nové verzi by měl přibýt kompas, jehož absenci jsem také opomněl vložit do negativ. Jinak jsem měl s Mapami dobré zkušenosti a v ČR v mnoha ohledech Mapy trumfly i Google Maps.

opravy ano ALE ne všechny

Napsal/a: regine

Přidáno: 10.10.2013 11.46

Odpovědět

Zkušenost po zaslání jmen ulic v obci, které nejsou v mapě. ODPOVĚĎ ZKRÁCENĚ: „V současné chvíli nemůžeme názvy ulic do mapy zanést, ač i ve skutečnosti cedulky s ulicemi v obci existují… Na server Mapy.cz zanášíme názvy ulic pouze v souladu s databázím RUIAN. … Do budoucna plánujeme změnit přístup k zanášení názvů ulic a poté se budeme snažit doplnit uliční síť i do obcí, kde je neoficiálně zavedena.“

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny