Adobe Reader XI: Ověřená čtečka PDF dokumentů

Sponzorované odkazy

Adobe Reader XI: Ověřená čtečka PDF dokumentů

Adobe Reader představuje zdarma dostupný program pro spolehlivé zobrazování dokumentů PDF, jejich tisk a přidávání poznámek. Jako jediný prohlížeč souborů PDF umí otevřít všechny druhy obsahu ve formátu PDF, včetně formulářů a multimédií a následně jej upravovat.

Co je Adobe Reader?

Adobe Reader, který je poskytován bezplatně, představuje spolehlivý standard pro prohlížení, tisk, podepisování a komentování dokumentů PDF. Je k dispozici pro přední operační systémy používané v počítačích a mobilních zařízeních.

Hlavní obrazovkaHlavní obrazovka

Otevření souboru PDF

Nabízí snadné otevření a prohlížení různorodého obsahu souborů PDF, včetně dokumentů, kreseb, poštovních zpráv a prezentací. Stačí zvolit cestu k dokumentu, kliknout na otevřít a můžete s nim jednoduše začít pracovat.

Ochrana operačního systému

Neváhejte a ochraňte váš software a data před škodlivým kódem a pomocí chráněného režimu zabraňte neoprávněným uživatelům, aby prohlíželi vaše soukromé informace. Doporučuji vám nepodceňovat sílu internetu a věřte, že i obyčejný podepsaný dokument může mít pro zloděje cenu zlata.

Elektronické podepisování souborů

Vylepšení se dočkala funkce elektronického podepisování dokumentů. Když potřebujete dokumenty podepsat, už jej nemusíte stále tisknout. S aplikací Reader XI je přidání elektronického podpisu na dokumenty snadné. A stejně snadno jej můžete dát k podpisu i ostatním.

Psaní poznámek

Program přichází s úplnou sadou nástrojů na psaní poznámek. Můžete přidávat štítky s poznámkami, zvýrazňovat text, používat čáry, tvary, razítka a nástroj na psaní ke vkládání poznámek na libovolné místo v dokumentu. Funkce, která dlouho v programu chyběla, a kterou budete využívat velice často. Osobně jsem se o tom přesvědčil, že bez této funkce si nedovedu práci s dokumentem představit.

Editace dokumentuEditace dokumentu

Vyplňování formulářů

Dejte sbohem papírovým formulářům. Pište odpovědi přímo do formuláře, a nebo vyplňujte pole formuláře kliknutím. Následně jej uložte a odešlete. Rychlé a velice snadné.

Získání mobilní aplikace

Za pomocí mobilní aplikace Reader můžete v zařízeních iPad, iPhone nebo ve smartphonu se systémem Android otevírat a používat všechny druhy souborů PDF. Stažení a správa je bezplatná, takže vřele doporučuji. Zbytečně vám nezabírá místo na disku, ani v paměti telefonu.

Snadná instalace a následná správa

Při instalaci programu Reader můžete využít celou řadu zdrojů pro IT, jako například Adobe Customization Wizard, Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM), Microsoft System Center Updates Publisher (SCUP) a další.

Zabezpečení programu a dokumentů

Využijte podporu síťových protokolů Kerberos, SOAP/WSDL, XSD, digitálních podpisů W3C XML, 256bitového šifrování AES, standardu OASIS WS-Security, šifrování XML, protokolů HTTP/HTTPS, RSA a rozšíření jazyka ECMAScript pro XML (E4X) v překladači JavaScriptu. Aplikace Reader vyhovuje požadavkům testovací sady veřejné klíčové infrastruktury (PKI) institutu NIST (National Institute of Standards and Technology).

Hodnocení

Adobre Reader nabízí spoustu zajímavých funkcí, které vám zpříjemní práci s dokumenty formátu PDF. Značně se vylepšila funkce na přidávání elektronického podpisu, jednoduchých, ale výstižných poznámek apod. A navíc je celá aplikace zcela zdarma. Doporučuji všem, kteří již nechtějí řešit problémy s editací a správou těchto dokumentů. Na trhu nenajdete lepší aplikaci.

Hodnocení redakce:  95 %

Výborný program

Výhody:

  • Česká lokalizace
  • Jednoduchá a rychlá správa dokumentu
  • Editace a přidání elektronického podpisu
  • Možnost vnoření svých poznámek

Nevýhody:

  • Zatím jsem žádné nenašel

Článek Adobe Reader XI: Ověřená čtečka PDF dokumentů byl publikován 13. září 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...