Předpověď počasí na internetu - Vybíráme nejlepší služby

Sponzorované odkazy

Předpověď počasí na internetu - Vybíráme nejlepší služby

Špatné počasí někdy dokáže pořádně znepříjemnit život. Pokud se nechceme zbytečně nachladit či zapadnout ve sněhové vánici, vyplatí se sledovat tu nejlepší předpověď počasí na internetu. Která to ale je? To se pokusíme zjistit v současném článku.

Téma

Jistě sami dobře víte, že na internetu je nepřeberné množství webových stránek, zabývajících se právě předpovědí počasí. Některé jsou hezčí, jiné zase nabízí více funkcí. Z této široké nabídky jsme vybrali 4 nejlepší, které si nyní představíme a zmíníme jejich hlavní výhody, případně nevýhody. Nekompromisní srovnání začíná.

Pocasi.idnes.cz

Začít můžeme serverem, který je na první příčce při vyhledávání hesla „předpověď počasí“ na strýčku Googlu. Zpravodajský server iDnes kromě klasického zpravodajství nabízí i bezvadnou předpověď počasí, která se pyšní nádherným designem. Samozřejmě nechybí ani všechny běžně potřebné informace (vítr, srážky, oblačnost i počasí v nejnavštěvo­vanějších destinacích), mezi kterými lze snadno přepínat pomocí pravého menu. Pokud se uživatel chce dozvědět informace jinou cestou, než jen pozorováním holých dat, může si jednoduše přečíst články, které pod základními informacemi pravidelně vycházejí. Co dodat, za naši redakci dáváme palec nahoru.

pocasi.idnes.czpocasi.idnes.cz

Meteocentrum.cz

Dalším známým místem, kde lze okamžitě zjistit info o počasí je Meteocentrum.cz. Pyšní se zejména naprosto jednoduchostí a najdeme zde počasí, družicové snímky + rekordy počasí pro aktuální den. Poslední zmíněné je velice zajímavé, neboť zde vypozorujeme rozdíly až 30 stupňů. V dalších záložkách pak narazíme na speciální předpověď pro zahrádkáře, teploty moří či sněhové zpravodajství. Zvědavci jistě ocení i archiv počasí (v Praze) nebo spoustu informací o globálním oteplování. Bohužel vzhled je zde již béčkový.

Meteocentrum.czMeteocentrum.cz

Český hydrometeorologický ústav

Alfou i omegou předpovědi počasí (ale i dalších záležitostí) je národní organizace Český hydrometeorologický ústav, ze které nejenom čerpá mnoho výše uvedených zpravodajství, ale můžeme si informace přečíst přímo na oficiálních stránkách s adresou www.chmu.cz. Proč tedy český lid navštěvuje jiné servery, které pouze přepisují zde zveřejněné informace? Odpověď se zajisté skrývá ve vzhledu (tedy i přehlednosti), který znatelně pokulhává. Na druhou stranu zde nalezneme velké množství informací navíc – jako je synoptická předpověď, letecké předpovědi, aktivita klíšťat, webové kamery nebo míra ohrožení suchem. A pocit, že jsme přímo u zdroje také není k zahození.

Český hydrometeorologický ústavČeský hydrometeorologický ústav

Meteopress.cz

Jako poslední představujeme známý portál www.meteopress.cz který nabízí základní info v horním řádku. Samozřejmě nepřijdeme ani o mapu uprostřed obrazovky. Ta však běžně bývá zanesená nelíbivou reklamou a po kliknutí na konkrétní kraj se dokonce objeví další informace o dané reklamě. Přestože potřebné informace nakonec zjistíme, nemá cenu chodit někam, kde se na vás stránka akorát snaží vydělat. Kromě počasí Meteopress nabízí řadu nejrůznějších článků, výhled počasí a nejaktuálnější krátké zprávy.

MeteopressMeteopress

Výsledek

Přestože každý ze zmíněných portálů najde své zarputilé zastánce, dle našeho srovnání je pro většinu uživatelů zřejmě nejvhodnější první zmíněný – tedy počasí.idnes.cz. Kromě nejlepšího grafického zpracování nabízí i ty nejpotřebnější funkce. Nutno dodat, že i ostatní portály mají něco do sebe, ale v přehlednosti bohužel poněkud pokulhávají. Našli jsme vítěze a tak nezbývá, než dnešní článek ukončit.

Článek Předpověď počasí na internetu - Vybíráme nejlepší služby byl publikován 4. října 2013 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (4).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...