TweetDeck - Přehledný Twitter už jen na webu, ale co alternativy?

Sponzorované odkazy

TweetDeck - Přehledný Twitter už jen na webu, ale co alternativy?

Oblíbený desktopový klient Twitteru – Tweetdeck změnil původní podobu už začátkem letošního dubna. Co s sebou jeho transformace na webové rozhraní nese? Přestože Twitter není zdaleka tou nejoblíbenější sociální sítí, jako jediný však nabízel nejvíce aplikací volně stáhnutých pro Android. A možná právě díky velice oblíbené aplikace TweetDecku se Twitteru dostávalo značné pozornosti uživatelů sociálních sítí. Znamená snad konec TweetDecku i propad Twitteru?

TweetDeck

TweetDeck ve své původní podobě umožňoval obdobně jako ostatní aplikace pro Twitter komunikuje s jeho API. Právě díky API umožňoval odesílat a přijímat tweety nebo zobrazovat profily uživatelů. Velkou výhodou byla TweetDecková podpora správy více uživatelských účtů jako je Facebook nebo Instagram. Zpomalení vývoje tohoto programu započal již před rokem 2011 a uživatelé to mohli poznat také podle toho, že TweetDeck nabízel podporu dnes již neexistujících služeb jako je například Google Buzz. V tomtéž roku TweetDeck byl odkoupen samotným Twitterem a osud mobilní aplikace navždy zpečetěn. Nejdříve útlum zaznamenala všechna iOS zařízení. Následoval operační systém Android. Letošní rok znamenal pro TweetDeck definitivní konec – byla ukončena aplikace TweetDeck pro mobilní zařízení. Twitter tuto skutečnost oznámil oficiálně letos v březnu na svém blogu: Starší aplikace nebudou nadále podporovány pro iPhony a pro Android. Tyto všechny změny umožnily, aby se uživatel pomalu ale jistě připravil na úpadek celé aplikace. Pro mnohé uživatele TweetDecku jeho konec tedy nebyl žádným překvapením.

V rámci TweetDecku jste pracovali s vaším online účtem a již po prvním přihlášení do TweetDecku se automaticky načetly ostatní vaše účty ze sociálních služeb, které využíváte. Aplikační rozhraní nabízelo tři sloupce: Pro čtení příspěvků přátel, zmínky a soukromé zprávy. Přepínání mezi třemi sloupci bylo velice intuitivní jako u změny mezi domovskými obrazovky. Váš tweet mohl být odeslán z vámi právě zvoleného sociálního účtu.

Alternativy za TweetDeck

Přinášíme vám několik vhodných alternativ za tolik oblíbený TweetDeck, díky kterým vám již neunikne žádný tweet. Tyto dosud přeživší aplikace snad poskytnou malou úlevu těm, kteří byli zvyklí používat TweetDeck.

Zcela jistě si vyberete pro vás nejvhodnější náhradu za TweetDeck a zapomenete na to, že vám Twitter rozbil vaše sociální srdce.Zcela jistě si vyberete pro vás nejvhodnější náhradu za TweetDeck a zapomenete na to, že vám Twitter rozbil vaše sociální srdce.

V prvé řadě jmenujme Plume for Twitter, která změnila název z původního Touiteur (právě díky podobné výslovnosti jako Twitter změnili tvůrci brzo poté název na Plume). Aplikace potěší zejména příznivce Androidu, na kterém jediném je možné apku pustit. Plume nabízí propojení více účtů najednou (jako Facebook) či podbarvení vybraných tweetů. Velkou výhodou oproti TweetDecku je v množství pravidelných aktualizací, které jdou ruku v ruce s udržením stálé kompatibility aplikace.

Užitečnou apkou opět podporující pouze Android a s možností připojení se na Twitter je i poměrně nový Carbon for Twitter. Tato únorová novinka letošního roku byl více než jen příjemným překvapením. Zajímavý, uživatelsky komfortní černošedý vzhled. Samozřejmě nechybí důležité funkce jako klasické sledování a filtrování ostatních uživatelů, volení hastagů, psaní zpráv, bez kterých by to snad ani nebyl Twitter.

HootSuite je populární sociální aplikace s velice dobrým dashboardem (řídící panel), která umožňuje dohlížet na několik účtů (pro různé sociální sítě) včetně jejich sledování. HootSuite podporuje platformu: iOS, Android.

Aplikace se sovím designem – to je HootSuiteAplikace se sovím designem – to je HootSuite

UberSocial je podporována iOSem a také na Androidu a mimo jiné nabízí živé náhledy, vnitřní kruh kontaktů, takzvané cross vysílání na Facebooku nebo menu přizpůsobení.

Obdobu TweetDecku naleznete také v TweetCasteru nebo Echofon. Obě tyto aplikace jsou kompatibilní jak s iOSem, tak s Androidem. TweetCaster umožňuje propojení více twitter účtů a Echofon okamžitý náhled videí ve streamu.

Nesmíme opomenout oficiální aplikaci určenou přímo pro Twitter, Inc. Twitter aplikace oplývá jednoduchým intuitivním ovládáním bez jakékoliv zbytečného nároku na uživatele navíc. Jedinou vadou na kráse může být chybějící čeština v této aplikaci.

Oficiální aplikaci můžete stáhnout a používat úplně zadarmo, bez reklam.Oficiální aplikaci můžete stáhnout a používat úplně zadarmo, bez reklam.

A snad jako poslední informací o výše vyjmenovaných alternativních aplikací zmíníme jejich cenu, která je velmi sympatická. Jsou totiž zdarma a to potěší nejednoho uživatele.

Jako jeden z hlavních důvodů zrušení Tweetdecku a přechodu na webovou verzi Twitter uvedl větší atraktivitu a zážitek, který mobilní aplikace nikdy nemůže uživateli přinést. Je však tato „novinka“ dobrou změnou pro všechny uživatele? Nebo se Twitteru dostane zklamání od dlouholetých fanoušků?

Foto: Flickr.com

Článek TweetDeck - Přehledný Twitter už jen na webu, ale co alternativy? byl publikován 20. července 2016 v 05.00 v rubrice Programy a Mobilní aplikace. Autorem článku je Iveta Holasová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...