Moderní domácnost je SMART

Moderní domácnost je SMART

Naši předci si v padesátých a šedesátých letech představovali, že dnes budeme žít jen v obrovských mrakodrapech, kolem nichž budou proplouvat létající vozy a doma bude vše řídit počítač. Ani jednoho jsme se zatím nedočkali, i když co se týče těch počítačů, zase tak daleko nejsme.

Jednodušší život díky moderním technologiím

Moderní technologie jsou přítel, když se dobře využívají, ale mohou nám také dost uškodit. V případě chytré domácnosti platí spíše první příklad. Moderní technologie dokáží udělat život doma o dost jednodušší, a přitom mnohem bezpečnější.

Každý si může za relativně malé peníze zařídit něco takového. Není potřeba vyhazovat stovky tisíc. Často stačí jen pár drobností, třeba vhodný led pás, jenž dokáže levně, a přitom docela efektivně osvětlit vybranou část místnosti. Skvělé navíc je, že se dá ovládat dálkově, takže člověk nemusí pokaždé kvůli rozsvěcení vážit cestu k vypínači.

Velkou popularitu mají dnes i inteligentní váhy. Ty dokáží člověka nejen zvážit, ale zároveň na základě zadaných údajů spočítat třeba rovněž BMI, případně další důležité údaje. Takováto Bluetooth váha navíc nemusí být vůbec drahá. I lepší modely stojí sotva tisícovku.

Velkým pomocníkem je i android box tv. Jedná se o zařízení, které dokáže i z jinak obyčejné televize udělat inteligentní přijímač. Díky tomuto drobnému vylepšení je pak možné mimo jiné přímo na televizi třeba surfovat po internetu.

Bezpečnost

SMART domov může rovněž znamenat i bezpečný domov. K tomuto účelu je možné použít moderních kamer, kupříkladu ve formě Homeguarda. Jedná se o sofistikované zařízení, jenž lze použít nejen k odstrašení potenciálních zločinců, ale také je možné prostřednictvím této kamery pozorovat v reálném čase veškeré dění v místech, do kterých je zaměřena.

Stačí mít k dispozici pouze obyčejné PC, případně chytrý mobilní telefon nebo tablet. Přenos signálu probíhá pomocí Wi-Fi.

Článek Moderní domácnost je SMART byl publikován 28. dubna 2022 v 00.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...