Mazlíčci neustále online - Chytrá kamera pro neustálé sledování zvířat

Sponzorované odkazy

Mazlíčci neustále online - Chytrá kamera pro neustálé sledování zvířat

Pomocí chytrých kamer můžete sledovat činnost svých mazlíčků, jako kdybyste je nikdy neopustili. Nevěříte? Opravdu. Pomocí moderních technologií můžete mít svého psa či kočku stále na očích.

Existuje hned několik způsobů pro online komunikaci se svým chlupatým kamarádem: Starým a stále použitelným způsobem je možnost využití webkamery, která je dodnes hodně používaná. Postará se především o zabezpečení vlastní domácnosti, kanceláře, parkoviště, či skladu. Stejným způsobem lze také sledovat, co dělá váš mazlík v průběhu celého dne, kdy je sám doma. Majitelé domácích mazlíčků však chtěli být propojeni se svými mazlíčky ještě více, čehož využily mnohé firmy a za pomocí moderních technologií vyrobily smart kamery. A co dopřát svému chlupáči kulturní vložku? Nalaďte mu psí program. Pojďme se na vychytávky z tajuplného života mazlíčků podívat blíže.

Chcete si popovídat o polední pauze se svojí kočkou? Že je to sci-fi? Ale vůbec ne. Dnes běžná realita.Chcete si popovídat o polední pauze se svojí kočkou? Že je to sci-fi? Ale vůbec ne. Dnes běžná realita.

Starý, avšak ne zastaralý způsob – web kamery

Máte hluboko do kapsy nebo se prostě spokojíte s levnější, menší kvalitou záznamu na výstupu? Zkuste program iSpy, jež slouží k zabezpečení vytyčeného prostoru. Je však ideálním pomocníkem i pro sledování zvířat. Vystačíte si přitom s lokální kamerkou, vzdáleným webovým či IP zařízením. Značnou nevýhodou je nemožnost simultánního přenosu obrazu. Šikovný prográmek vám pořídí záznam s možností zpětného zhlédnutí.Je schopen detekce pohybu s upozorněním na dálku. Je možné nastavit periodické zasílání obrazu ve formě obrázků. Program můžete stáhnout zde.

Po úspěšném stažení, si můžete dle libosti pohrát s rozsáhlými možnostmi samotného nastavení: Upravení kvality snímání kamery, detekci pohybu, upozornění na aktivaci detekce a nahrávání (odesláním e-mailu nebo SMSkou), možnost nastavení času a doby záznamu, ukládání na sociální sítě a další. Nastavení je opravdu snadné a intuitivní. Mezi další výhodu zařaďme možnost vzdálené správy a zaheslování. To vše při minimálním využití systémových prostředků.

Výhodou oproti jiným programům tohoto typu je především cena, která je více než vřelá – program je zcela zdarma. Alternativou iSpy je například ZoneMinder, YawCam, Vitamin D, VideoVelocity či Webcam Motion Detector.

Večer v klidu a teple domova zhlédnout, jak se měl váš kamarád? S web kamerkou žádný problém.Večer v klidu a teple domova zhlédnout, jak se měl váš kamarád? S web kamerkou žádný problém.

Smart kamery – okamžité propojení non stop

Zvířata jsou pro mnohé plnohodnotným členem rodiny. Není proto divu, že je chtějí mít majitelé neustále na očích, když s nimi nemohou být. Zvířecí kamerky jsou báječnou cestou, jak být svému mazlíčku neustále nablízku.

Mimo web kameru jsou zde další možnosti, jak se se psem nebo kočkou spojit: Buď si pořídíte chytrou kameru, která bude pořizovat streamy a zasílat je rovnou na mobil viz výše, nebo emoční sensor, který se aktivují v případě, že se váš chlupáč něčeho vyžaduje; cítí radost nebo smutek. V neposlední řadě lze zvolit GPS obojky, jenž je vhodný pro toulající se dobrodruhy. My se zatím podíváme na kousky dostupné v České republice.

Spojeni vždy a všude. Bohužel ne všechny kamery jsou k dostání na českém trhu.Spojeni vždy a všude. Bohužel ne všechny kamery jsou k dostání na českém trhu.

WiFi kamera pro psy a kočky s laser hrou – PetKit

PetKit je profesionální smart kamerou pro psy a kočky, která je vybavena mnohými funkcemi. Velikou výhodou je zabudování laseru, který lze ovládat pomocí dálkového ovládání na dálku. Jednoduše ideální příležitost hrát si s chlupáčem, i když nejste zrovna doma.

Vaši hru můžete nahrát a ve formě videa či obrázků ji můžete sdílet přátelům. Nesmí chybět mikrofon a reproduktor, který zajistí bezproblémovou komunikaci mezi vašim mazlíčkem a vámi. To vše v reálném čase. Kamera pro tyto účely je vybavena rotační pánví tak, abyste mohli vidět každý kout místnosti (a co se v ní děje). Nechybí ani noční režim. Výrobci doporučují propojení kamery s iPhonem 4s a víc a Androidem 4.3 a víc, kompatibilní je s chytrými telefony vybavenými zařízením Bluetooth 4.0. Aplikace je dostupná v Google Play.

Stýská se vám po vaší kočičce? I jí po vás. To je přeci jasné. Proto s ní mluvte, i když jste v práci nebo na cestách.Stýská se vám po vaší kočičce? I jí po vás. To je přeci jasné. Proto s ní mluvte, i když jste v práci nebo na cestách.
Vidíte, že se pes pustil do vaší boty? Zapněte mikrofon a jednoduše ho napomeňte. Za jeho poslušnost jej můžete odměnit zapnutím automatického dávkovače, který vydá sladkou odměnu.Vidíte, že se pes pustil do vaší boty? Zapněte mikrofon a jednoduše ho napomeňte. Za jeho poslušnost jej můžete odměnit zapnutím automatického dávkovače, který vydá sladkou odměnu.

Hlídací psí kamera – Petcube

Dlouho očekávaná smart kamera je konečně k dostání i u nás. PetCube disponuje podobnými funkcemi jako PetKit, tedy možností vzájemné komunikace pomocí zabudovaného mikrofonu. Nyní můžete svého chlupatého kamaráda ujistit, jak moc ho máte rádi. V PetCube disponuje detekcí zvuku a pohybu s okamžitým upozorněním, jakmile se u vás doma bude dít něco nezvyklého. Kvalitu obrazu zaručují ty nejmodernější technologie – rozlišení ve 720p HP kvalitě se 138° širokoúhlým záběrem. Je v kožíšku něco nezvyklého? 3× digitální zoom umožní maximální přiblížení a ověří, že se nejedná o nezvaného hosta. To vše odkudkoliv a kdykoliv pomocí propojení s chytrým telefonem se systémem iOS nebo Android.

V neposlední řadě také potěší elegantní, nadčasový design kamery, který dokonale splyne s vaším interiérem. PetCube je navržen tak, abyste jej mohli umístit opravdu kamkoliv. Díky gumové protiskluzové spodní straně bude pevně držet na jakémkoliv rovném povrchu. Může využít také stativ a dát PetCube do libovolné výšky. K dostání je ve třech barvách: stříbrné, černé nebo růžovo-zlaté.

Užijte si pocit klidu a bezpečí s PetCube a nemějte již výčitky, že svého kamaráda zanedbáváte.Užijte si pocit klidu a bezpečí s PetCube a nemějte již výčitky, že svého kamaráda zanedbáváte.

Eyenimal Pet Cam – koukejte na svět psíma očima

Co se na chvíli vcítit do kůže svého psa nebo kočky? Jaké je to z jejich perspektivy? Digitální kamera pro psy a kočky zaznamená a uchová cesty vašich čtyřnohých dobrodruhů. Kamerka váží pouhých 35 g a pořídí 2 a půl hodiny záznamu při rozlišení 680 × 480 pixelů. Jednoduše ji upevníte k obojku díky nastavitelnému klipsu a sedí na běžné druhy obojků psů a koček šířky 1 až 3 cm. Je odolná proti stříkající vodě a nabíjí se pomocí USB. Kamera získala ocenění za nejlepší exponát veletrhu Global Pet Expo 2011 v Orlandu na Floridě, USA.

Eyenimal Pet Cam vás bude bavit.Eyenimal Pet Cam vás bude bavit.

Psí chůvička – apka výhradně pro psí pánečky

Chcete investovat spíše méně než více? Méně náročnějším pánům se jistě bude hodit aplikace s příznačným názvem Psí chůvička, kterou pořídíte v Google Store za 139 Kč. S touto apkou rázem proměníte své dva telefony nebo tablety v plnohodnotnou psí chůvičku. Psí chůvička slyší každý štěk, umožní vám sledovat vašeho pejska, nebo na něj na dálku promluvit jedním klikem. Apku zprovozníte přes WiFi nebo prostřednictvím mobilního internetu. Podporuje i hodinky Android Wear. Vidět svého chlupáče budete moci i v noci díky funkci nočního světla. Můžete vždy vybírat mezi přenosem videa nebo fotografií.

Nahrajte si povely a hrajte si se svým pejskem a cvičte jej na dálku.Nahrajte si povely a hrajte si se svým pejskem a cvičte jej na dálku.

Televizní program jenom pro psy

Svému miláčkovi můžete zpříjemnit chvíle samoty sledováním televize. Pusťte mu psí program kabelové televize DogTV, který je dostupný na internetu.. Tvůrci programu kladou velkou pozornost především na psí trauma způsobené ze samoty, které chtějí eliminovat právě upření jejich pozornosti na něco zábavného. Záběry jsou natáčené tak, aby odpovídaly pohledu sledujícího psa, taktéž i zvuky, barvy jsou vybírány s ohledem na psího jedince.

Program je speciálně šitý na míru psům a vznikl na základě stovek hodin výzkumu z toho, co psy nejvíce přitahuje. Podle vědců je to zejména hra na foukací harmoniku nebo animovaná postavička Spongebob v kalhotách.Program je speciálně šitý na míru psům a vznikl na základě stovek hodin výzkumu z toho, co psy nejvíce přitahuje. Podle vědců je to zejména hra na foukací harmoniku nebo animovaná postavička Spongebob v kalhotách.

Foto: DogTV, Stahuj.cz, Google Play, produktové foto, autor

Článek Mazlíčci neustále online - Chytrá kamera pro neustálé sledování zvířat byl publikován 24. března 2017 v 05.00 v rubrice Programy, Internet, Technologie, Návody a Mobilní aplikace. Autorem článku je Iveta Holasová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...