FCC má smělý plán jak v USA zvýšit rychlost internetu

Tagy:  internet, peníze, podpora, připojení, rychlost, zabezpečení

Federal Communications Commission, tedy komunikační úřad v USA přišel s plánem, jak zrychlit a rozšířit dostupnost internetu pro domácnosti. Cíle projektu jsou celkem smělé, FCC plánuje, že by do deseti let mohlo být až 95% domácností v USA připojeno k internetu.

Navíc by se měla zvýšit i rychlost připojení, FCC bude chtít pravděpodobně dosáhnout hodnot okolo 100 MB/s pro download a 50 MB/s pro upload, i když takové čísla jsou pravděpodobně nadhodnocená. Navíc, zmíněná čísla jsou platná pro obyčejné domácnosti, v případě škol, nemocnic a obdobných zařízení je plán pro rok 2010 zprovoznit rychlost až 1 GB/s.

Dokonce už je promyšlena i forma získávání peněz, většinu nákladů by měly pokrýt investice státu a soukromých firem. Kromě peněz by se ale mělo zlepšit i chování státu vůči investorům, nejjednodušší formou, jak toho dosáhnout je například rozšiřovat frekvence pro bezdrátový internet, nebo uplatňovat daňové úlevy pro poskytovatele připojení.

Zdroj: Broadband.gov

Novinka FCC má smělý plán jak v USA zvýšit rychlost internetu byla publikován 21. března 2010 v 23.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...