Bollywood a Hollywood jdou do boje proti pirátům

Tagy:  internet, peníze, piráství, hacker, kopie, nelegální kopie

Internetové pirátství je víceméně fenomén, který pronikl v podstatě úplně všude. Téměř neexistuje člověk, který se někdy nepodíval na přepálený film, nebo který by si nepustil staženou MP3 písničku.

Americká filmová asociace, nejdůležitější zástupce filmového průmyslu v USA, se spojila s indickými profesionálními natáčecími studii a plánují tvrdě zasáhnout vůči pirátům, jak už samotným, tak proti organizovaným bandám. Nejvíce samozřejmě producentům vadí to, že jim unikají tak podstatné peníze, které by se jinak ocitly v tržbách filmu. Navíc si tím může případný obchodník s „pálenými“ filmy přijít na slušné peníze, pokud by svoje kopie prodával za, alespoň trochu rozumnou cenu.

Právě Indie je jedním z největších producentů i spotřebitelů nelegálních kopií filmů a hudby. Před ní je Čína, kde je pirátství na mnohem vyšším stupni. I přes to, se podle Indických úřadů v zemi prodá za rok okolo 700 miliónů nelegálních kopií.

Pomoct by měly tématicky zaměřené reportáže a vyšší tresty pro piráty.

Zdroj: NST.com.my

Novinka Bollywood a Hollywood jdou do boje proti pirátům byla publikován 25. března 2010 v 08.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...