Vznikl rekord v rychlosti psaní na dotykovém telefonu

Tagy:  psaní, mobil, mobilní telefon, rychlost psaní, dotykový telefon, ovládání dotykem, dotykáč, sms, textová zpráva

Na téměř každé větší akci, která nějak souvisí s telefony a informačními technologiemi se koná nějaký doprovodný program a často to bývá závod v rychlostním psaním na nějakém elektronickém zařízení. Kromě obyčejné počítačové klávesnice se v rychlosti píše i na mobilních telefonech. A jak to je na těch dotykových?

Na poli dotykových telefonů byl rekord v rychlosti psaní pokořen Franklinem Pagem z firmy Swype, která se zabývá vývojem technologie pro psaní textu na dotykových telefonech. Page si celkem pochopitelně vybral Swype, větu: „The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.“ napsal za necelých 36 sekund.

Naopak, na obyčejném telefonu trvalo napsání stejně dlouhé věty trénovanému člověku 41 sekund, což je oficiální uznaný rekord. Swype se neovládá ťukáním ale tahem, kdy na určitých písmencích zastavíme pohyb a telefon to zaznamená.

Zdroj: Swypeinc.com

Novinka Vznikl rekord v rychlosti psaní na dotykovém telefonu byla publikován 24. března 2010 v 22.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...