Apple představil upravené notebooky MacBook Pro

Tagy:  apple, netbook, notebook, macbook, macbook pro, procesory, intel core, core, i7, i5

Apple připravil a brzo uvede do prodeje novou sérii počítačů MacBook Pro. Novinkou je především použití jiného procesoru, starší Intel Core 2 Duo nahradí procesory Intel Core i5 a i7. Slibuje si od toho především zvýšení výkonu a snížení energetické náročnosti.

Zvýšení (o několik desítek procent) výkonu je možné díky několika faktorům, jedním z nich je například funkce Turbo Boost, která dovoluje zvýšit frekvenci procesoru, pokud je v činnosti jen jedno jádro. Grafická karta je integrovaná a GeForce GT 330M, mezi kartami je možné ve dvou největších modelech Macbooku libovolně přepínat.

Úhlopříčka nových modelů je 13", 15" a 17", přičemž nejmenší váží dvě kila a největší tři. Z výroby mají všechny modely 4 GB RAM paměť, lze ji však zvětšit dokoupením dalších pamětí až na 8 GB.

Ceny modelů jsou závislé na použitých procesorech, při volbě nejmenšího notebooku zaplatíte od 1200 do 1500 dolarů, pokud si vyberete střední velikost, tedy 15" zaplatíte od 1800 do 2200 dolarů a konečně 17" vyjde na 2 300 dolarů.

Zdroj: Apple.com

Novinka Apple představil upravené notebooky MacBook Pro byla publikován 13. dubna 2010 v 22.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...