Korea bude blokovat noční hraní online her

Tagy:  korea, online hry, jižní korea, hraní, závislost, hry, online hry, rpg

Závislost na počítačových hrách je velice nemilý stav, pokud ovšem propadnou mladiství, někdy i děti, je situace opravdu vážná. Možné řešení, jak to napravit se snaží aplikovat v Jižní Koreji.

Celý systém je provázán s databází identifikačních čísel, tedy rodnými čísly tamějších obyvatel. Postih se zatím týká třech nejhranějších her: MapleStory, Mabinogi a Nexus, ovšem neplatí pro zahraniční tituly, takže třeba oblíbená série World of Warcraft bude dále bez blokování.

Jelikož nejrizikovější skupina je doma hlavně večer, v noci a brzo ráno, hry nebude moci spustit od půlnoci do osmi hodin do rána v závislosti na nastavení uživatele. Existují celkem tři varianty nastavení, od půlnoci do šesti hodin ráno, od jedné hodiny ráno do sedmi a konečně od dvou do osmi hodin.

Úřady přislíbily, že se zákaz nebude týkat jenom třech zmíněných titulů ale na seznam brzy přijdou další. Pomoci by měli i sami návrháři her, kteří slíbili například odměny těm, kteří budou svůj účet navštěvovat jen občas a nebudou na něm neustále.

Zdroj: Koreaherald.co.kr

Novinka Korea bude blokovat noční hraní online her byla publikován 18. dubna 2010 v 11.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...