Google spojil dohromady Earth a Map

Tagy:  youtube, google earth, google maps, mapy, maps, google, earth, planeta, fotky, mapa

Internetová služba Google Maps dostala vylepšení v podobě integrace s velice oblíbeným a využívaným programem Google Earth. Výsledek vypadá velice zajímavě, i když se kvůli tomu možná trochu zpomalilo načítání mapy a krajiny.

V menu Google Maps si můžete kliknout na položku „Earth pohled“. Ta vás přepne do pohledu, kdy se můžete pohybovat stejně jako na mapě, ale krajinu a domy vidíte ve 3D zobrazení. Krajina je převedena do 3D v podstatě kompletně, domy však jen některé.

Funkce přepnutí do Earth pohledu ale funguje jen tehdy, kdy správně nainstalujete plugin. To není žádný problém, jen stačí odsouhlasit instalaci a vše pak proběhne zcela automaticky. Bohužel z nového doplňku nebudou mít radost uživatelé Linuxu, kterým nebude fungovat. Pokud ale máte Mac nebo Windows nemusíte si dělat starosti. Jistá je podpora prohlížečů Firefox, Chrome a Internet Explorer pro Windows, na Mac OS X pak můžete plugin používat na Safari a Firefoxu.

Zdroj: Youtube.com

Novinka Google spojil dohromady Earth a Map byla publikován 28. dubna 2010 v 08.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...