BSA hlásí v ČR stále méně pirátského softwaru

Tagy:  bsa, software, download, pirátství, hry, programy, filmy, kopírování, filmy download, hry download, policie

Organizace BSA, která bojuje proti softwarovému pirátství hlásí překvapující zprávu. Česká republika je údajně jednou ze zemí, kde je používání pirátského softwaru extrémně nízké. Míra pirátství stabilně klesá, oproti loňsku je to o jedno procento, předloni byl výsledek také o 1% vyšší.

Ve srovnání s ostatními zeměmi jsme na tom relativně dobře, umístili jsme se na 13. místě v žebříčku zemí, které mají nejmenší podíl používaného pirátského softwaru. Stále je ale procento používaného pirátského softwaru vysoké, pirátských je 37% ze všech programů, které jsou využívány ve firmách a domácnostech. Vůbec nejnižší procento používaného pirátského softwaru je trochu překvapivě v USA, na druhém místě je Japonsko a na třetím Lucembursko.

A co má na omezování kopírován největší efekt? Je to hlavě práce policie a větší ochota informátorů, kteří často z různých důvodů ohlásí na BSA používání nelegálního softwaru. Většinou to dělají bývalí zaměstnanci firem, kteří se mstí například za ztrátu zaměstnání.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka BSA hlásí v ČR stále méně pirátského softwaru byla publikován 7. května 2010 v 00.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...