Nová verze CentOS

Tagy:  CentOS, linux, Red Hat, distribuce, operační systémy, linuxové distribuce

CentOS je linuxová distribuce, která vychází z RedHat Enterprise Linux, profesionální distribuce. Z RHEL si CentOS vypůjčil některé zdrojové kódy, takže jeho hlavní devizou je vysoká bezpečnost a stabilita.

Nová verze 5.5 opravuje několik desítek balíčků, dokonce i několik nových přináší. Byla upravena podpora hardwaru, aktuálně dokáže CentOS bezproblémově pracovat i s některými novými procesory od AMD nebo Intelu.

Společně s verzí 5.5 přibylo i aktualizací k jinému hardwaru, hlavně ke grafickým kartám a k ovládačům WiFi sítí, se kterými měl předtím CentOS občas problémy. Samozřejmě se jistých změn dočkala i stabilita celého systému, pochopitelně změn k lepšímu, o něco se podle vývojářů zvýšila i rychlost.

K CentOS nezastupitelně patří i základní dodávané programy, tedy prohlížeč Firefox a Thunderbird, nechybí samozřejmě ani kancelářský balíček OpenOffice.org.

Zdroj: Wiki.centos.org

Novinka Nová verze CentOS byla publikován 18. května 2010 v 18.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...