Sdílíte hudbu na internetu? V Irsku Vás odpojí

Tagy:  irsko, piráti, internet, sdílení, sdílení hudby, hudba download, Eircom, poskytovatel, postih, P2P síť

Společnost Eircom, která je v Irsku jedním z největších poskytovatelů internetového připojení (zajišťuje přístup k internetu pro 40% počítačů) se snaží ve spolupráci se sdružením Irma, které má za úkol zastupovat největší světové nahrávací studia, najít recept jak na notorické sdíleče hudby. A pravděpodobně ho našli.

Na ty, kterým bude prokázáno sdílení hudby, například přes P2P sítě bude uplatňována metoda „čtyř šancí“. Při prvním „nachytání“ budou varováni o dalších důsledcích svého jednání dopisem. Pokud se proviní po druhé, Eircom jim zavolá a varuje je. V případě, že si uživatel stále nedá říct, bude mu odpojen na týden internet. No a nakonec, při čtvrtém pokusu o sdílení přijde o internet na rok.

Eircom chce postupovat s kampaní opatrně a pomalu, aby si na ni lidé začli pozvolna zvykat. V prvních měsících fungování nebudou trestáni všichni, ale jenom desítky nebo maximálně stovky „hříšníků“. Až po nějaké době chce Eircom takto „napomínat“ širší počet svých zákazníků.

Jak vlastně bude probíhat odhalování a usvědčování ze sdílení ale není oficiálně jasné.

Zdroj: News.bbc.co.uk

Novinka Sdílíte hudbu na internetu? V Irsku Vás odpojí byla publikován 26. května 2010 v 11.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...